Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

3 додатки до кави

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Персиковий пиріг без випічки: рецепт Марти Стюарт

Шифоновий пиріг з персиками

Цей освіжаючий персиковий пиріг, прикрашений зацукрованим листям базиліка, – ідеальний десерт для літа.

Персиковий шифоновий пиріг

Складові:

  • 170 г імбирного печива
  • 4 столові ложки розтопленого масла
  • 1 1/4 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка порошкового желатину
  • 1 кг (5-6 шт.) персиків
  • 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 гілочка базиліку
  • 1 1/4 склянки жирних вершків
  • 3/4 чайної ложки ванільного екстракту


Рецепт приготування:

  1. Подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Додайте масло і 1/2 чайної ложки солі; перемішайте. Утрамбуйте в форму діаметром 23 см, застелену пергаментним папером. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Залийте желатин 1/4 склянки холодної води; дайте набрякнути.
  3. У великій каструлі змішайте персики, лимонний сік, 1/2 склянки цукру, базилік, 3/4 склянки води і сіль, що залишилася. Доведіть до кипіння, потім накрийте, зменшіть вогонь до середньо-низького і варіть, поки персики не стануть дуже м'якими, близько 15 хвилин. Пропустіть через сито з дрібною сіткою, притискаючи м'якоть ложкою, щоб отримати якомога більше рідини.
  4. Додайте желатин і перемішайте до розчинення. Перелийте в миску над банею з крижаною водою і помішуйте, поки крем не почне загусати, близько 10 хвилин.
  5. Тим часом, збийте вершки з цукром, що залишився і ваніллю до м'яких піків. Обережно додайте збиті вершки в охолоджений персиковий крем.
  6. Вилийте начинку на основу з печива і поставте в холодильник мінімум на 4 години. Дістаньте пиріг за 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Прикрасьте скибочками персика і зацукрованим листям базиліка.

Порада: щоб приготувати зацукровані листя базиліка, змішайте яєчний білок з невеликою кількістю води. За допомогою пензлика покрийте цією сумішшю листя. Посипте базилік дрібним цукром і залиште підсохнути. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де краще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Навчитися керувати емоціями
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Обкладинка вересневого американського Vogue. Чи підтримуєте нові тенденції у моделінгу?
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як швидко вакцинуватися від COVID-19
Дізнатися
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти