Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Випічка з персиками: три літніх рецепти

Готуємо смачні домашні пироги з персиковою начинкою

З персиків можна приготувати багато смачних страв. Ці літні фрукти додають в салати, готують з ними гарячі страви та закуски. З них виходять чудові десерти і освіжаючі напої, морозиво і випічка. На зиму персики заготовляють у вигляді компотів і конфітюрів.

Клафуті з персиками

Клафуті з персиками
Клафуті з персиками / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 600-700 г стиглих персиків
  • 2 цілих яйця
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г борошна
  • 50 г цукру
  • 200 мл молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 5 г вершкового масла

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розбийте в миску два цілих яйця. Додайте два жовтки. Злегка збийте.
  2. Всипте цукор, перемішайте. Додайте просіяне борошно, ще раз перемішайте.
  3. Влийте молоко і ваніль, перемішайте. Відставте в сторону на півгодини.
  4. Персики помийте і наріжте часточками.
  5. Маленькі формочки або одну велику форму змажте маслом і присипте борошном. Викладіть фрукти. При необхідності присипте їх цукром.
  6. Печіть при 180 ºС протягом 40 хвилин.
  7. Трохи остудіть клафуті і посипте просіяною цукровою пудрою. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива.

Пісочний пиріг з персиковою начинкою

Пиріг з персиками з пісочного тіста
Пиріг з персиками з пісочного тіста / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 300 г борошна
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 1-2 ст.л. холодної води або молока
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Для начинки:

  • 4-5 персиків, свіжих або консервованих
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 100 г цукру
  • Щіпка кориці
  • Щіпка мускатного горіха
  • Дрібка солі
  • 2 ст.л. крохмалю
  • Збитий жовток – для змазування верху пирога

Спосіб приготування:

  1. За допомогою насадки "ніж" збити блендером вершкове масло, борошно, сіль і цукор в дрібну крихту. Додати яйце і воду або молоко. Не вимикати блендер, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  2. Розділити пісочне тісто на дві нерівні частини. Розкачати на присипаній борошном поверхні. Перенести більшу частину в змащену маслом роз'ємну форму для випічки. Зробити пальцями бортики і поставити форму в холодильник на 30 хвилин.
  3. Свіжі персики очистити від шкірки. Для цього їх потрібно занурити на хвилину в окріп. Потім розрізати фрукти на скибочки, видаливши кісточку.
  4. Помістити нарізані персики у велику миску, додати цукор, крохмаль, лимонний сік, корицю, мускатний горіх і сіль.
  5. Перемішати і викласти фруктову начинку на основу з тіста.
  6. Розкачати тісто і нарізати його широкими смужками. Зробити з них решітку на пирозі. Змастити тісто збитим яєчним жовтком і злегка присипати цукром.
  7. Розігріти духовку до температури до 220 ºС. Випікати пісочний персиковий пиріг протягом 25 хвилин, потім знизити температуру до 190 ºС і готувати до рум'яної скоринки.
  8. Вийняти пиріг з персиками з духовки. Дати йому охолонути протягом 2-3 годин, і тільки потім розрізати. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.

Персиковий пиріг з малиною

Пиріг з персиками і малиною
Пиріг з персиками і малиною / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 20 хвилин

Складові:

  • 125 г вершкового масла
  • 150 мл цукру
  • 2 яйця
  • 200 мл борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 100-150 мл вівсяних пластівців
  • Дрібка солі
  • 2-3 персики
  • 100-120 г малини або чорниці
  • 1-1,5 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло в каструльці, зняти з вогню.
  2. Додати цукор, перемішати.
  3. Потім додати яйця, ще раз перемішати.
  4. Додати борошно, соду, вівсяні пластівці і дрібку солі, перемішати.
  5. Застелити роз'ємну форму для випічки і викласти тісто, розрівняти.
  6. Розрізати персики на половинки, вийняти кісточки. Нарізати шматочками і викласти на тісто.
  7. Зверху розподілити промиті ягоди, присипати цукром.
  8. Надіслати пиріг в розігріту до 180 °С духовку на 50-60 хвилин. Перед подачею остудити.
  9. За бажанням подавати пиріг разом з кулькою морозива.

На замітку: щоб вам було зручніше визначати кількість сухих інгредієнтів, візьміть мірний стакан з позначками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з персиками, а також розповідали, як зробити персиковий пиріг без випічки від Марти Стюарт.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти