Головна Сьогодні

Випічка з персиками: три літніх рецепти

Готуємо смачні домашні пироги з персиковою начинкою

З персиків можна приготувати багато смачних страв. Ці літні фрукти додають в салати, готують з ними гарячі страви та закуски. З них виходять чудові десерти і освіжаючі напої, морозиво і випічка. На зиму персики заготовляють у вигляді компотів і конфітюрів.

Клафуті з персиками

Клафуті з персиками
Клафуті з персиками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 600-700 г стиглих персиків
  • 2 цілих яйця
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г борошна
  • 50 г цукру
  • 200 мл молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 5 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Розбийте в миску два цілих яйця. Додайте два жовтки. Злегка збийте.
  2. Всипте цукор, перемішайте. Додайте просіяне борошно, ще раз перемішайте.
  3. Влийте молоко і ваніль, перемішайте. Відставте в сторону на півгодини.
  4. Персики помийте і наріжте часточками.
  5. Маленькі формочки або одну велику форму змажте маслом і присипте борошном. Викладіть фрукти. При необхідності присипте їх цукром.
  6. Печіть при 180 ºС протягом 40 хвилин.
  7. Трохи остудіть клафуті і посипте просіяною цукровою пудрою. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива.

Пісочний пиріг з персиковою начинкою

Пиріг з персиками з пісочного тіста
Пиріг з персиками з пісочного тіста
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 300 г борошна
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 1-2 ст.л. холодної води або молока
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Для начинки:

  • 4-5 персиків, свіжих або консервованих
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 100 г цукру
  • Щіпка кориці
  • Щіпка мускатного горіха
  • Дрібка солі
  • 2 ст.л. крохмалю
  • Збитий жовток – для змазування верху пирога

Спосіб приготування:

  1. За допомогою насадки "ніж" збити блендером вершкове масло, борошно, сіль і цукор в дрібну крихту. Додати яйце і воду або молоко. Не вимикати блендер, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  2. Розділити пісочне тісто на дві нерівні частини. Розкачати на присипаній борошном поверхні. Перенести більшу частину в змащену маслом роз'ємну форму для випічки. Зробити пальцями бортики і поставити форму в холодильник на 30 хвилин.
  3. Свіжі персики очистити від шкірки. Для цього їх потрібно занурити на хвилину в окріп. Потім розрізати фрукти на скибочки, видаливши кісточку.
  4. Помістити нарізані персики у велику миску, додати цукор, крохмаль, лимонний сік, корицю, мускатний горіх і сіль.
  5. Перемішати і викласти фруктову начинку на основу з тіста.
  6. Розкачати тісто і нарізати його широкими смужками. Зробити з них решітку на пирозі. Змастити тісто збитим яєчним жовтком і злегка присипати цукром.
  7. Розігріти духовку до температури до 220 ºС. Випікати пісочний персиковий пиріг протягом 25 хвилин, потім знизити температуру до 190 ºС і готувати до рум'яної скоринки.
  8. Вийняти пиріг з персиками з духовки. Дати йому охолонути протягом 2-3 годин, і тільки потім розрізати. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.

Персиковий пиріг з малиною

Пиріг з персиками і малиною
Пиріг з персиками і малиною
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 20 хвилин

Складові:

  • 125 г вершкового масла
  • 150 мл цукру
  • 2 яйця
  • 200 мл борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 100-150 мл вівсяних пластівців
  • Дрібка солі
  • 2-3 персики
  • 100-120 г малини або чорниці
  • 1-1,5 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло в каструльці, зняти з вогню.
  2. Додати цукор, перемішати.
  3. Потім додати яйця, ще раз перемішати.
  4. Додати борошно, соду, вівсяні пластівці і дрібку солі, перемішати.
  5. Застелити роз'ємну форму для випічки і викласти тісто, розрівняти.
  6. Розрізати персики на половинки, вийняти кісточки. Нарізати шматочками і викласти на тісто.
  7. Зверху розподілити промиті ягоди, присипати цукром.
  8. Надіслати пиріг в розігріту до 180 °С духовку на 50-60 хвилин. Перед подачею остудити.
  9. За бажанням подавати пиріг разом з кулькою морозива.

На замітку: щоб вам було зручніше визначати кількість сухих інгредієнтів, візьміть мірний стакан з позначками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з персиками, а також розповідали, як зробити персиковий пиріг без випічки від Марти Стюарт.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти