I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зварити варення з чорниці на зиму: три оригінальних рецепти

Готуємо чорничне варення з лавандою, апельсиновим лікером і лимонною цедрою

Чорницю на зиму можна заготовляти з цукром, сушити, заморожувати і варити з неї смачне домашнє варення. Чорничне варення добре тим, що зберігає практично всі корисні властивості ягід. А готувати його не складніше, ніж з будь-яких інших літніх плодів.

Варення з чорниці найчастіше використовують як начинку для пирогів і прикрашання тортів. Подають його разом з хлібом, млинцями, сирниками і оладками.

Реклама

Чорничне варення з апельсином

Варення з чорниці з апельсином
Варення з чорниці з апельсином

Складові:

  • Чорниця – 500 г
  • Цукор – 430 г
  • Апельсиновий лікер (за бажанням) – 60 мл
  • Свіжовичавлений лимонний сік – 2 ст. л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Скласти чорницю, цукор, лікер і лимонний сік у велику каструлю. Довести до кипіння на середньому вогні. Зняти піну з поверхні варення і зменшити нагрів.
  2. Варити на слабкому вогні, часто помішуючи, протягом 30-35 хвилин, поки варення не загусне. Має вийти приблизно 500 мл.
  3. Перекласти гаряче варення в чисті і сухі банки. Закупорити і перевернути догори дном на 2 хвилини. Дати охолонути при кімнатній температурі.

Чорничне варення з лавандою

Варення з чорниці з лавандою
Варення з чорниці з лавандою

Складові:

Реклама
  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 550 г
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 1,5 ст. л. сухих квіток лаванди

Дивіться відео про незвичайний спосіб зберігання чорниці:

Спосіб приготування:

  1. Чорницю засипати лавандою, цукром, акуратно перемішати і залишити на ніч у холодильнику.
  2. Вранці додати сік і цедру лимона, довести на середньому вогні до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і варити 20 хвилин. Залишити до вечора.
  3. Увечері проварити ще 15 хвилин, розлити в банки, закрити.

Варення з чорниці з лимоном

Чорничне варення з лимоном
Чорничне варення з лимоном

Складові:

  • Чорниця – 1,5 кг
  • Цукор – 825 г
  • Сік і цедра 1,5 лимона

Спосіб приготування:

  1. Чорницю засипати цукром, акуратно перемішати і залишити на ніч у холодильнику.
  2. Вранці додати сік і цедру лимона, довести на середньому вогні до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і варити 20 хвилин. Залишити до вечора.
  3. Увечері проварити ще 15 хвилин, розлити в стерілізовані банки і закрити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних десертів з чорниці.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти