Ліниві вареники з зеленню – прекрасне рішення для літнього сніданку. Ви можете приготувати їх заздалегідь і заморозити, а вранці відварити в підсоленій воді.
Основа лінивих вареників – сир. Бажано вибирати жирний, тоді вони будуть м'якшими і приємнішими на смак.
Ліниві вареники з зеленню
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 114 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г сиру
- 1 яйце
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст.л. манної крупи
- Кілька гілочок базиліка
- Кілька гілочок петрушки або кропу
- Кілька стебел зеленої цибулі
- Сіль
Спосіб приготування:
- Сир змішати з яйцем. Додати борошно і манну крупу, перемішати.
- Потім всипати дрібно нарізані трави, посолити. Добре перемішати.
- Зібрати тісто в кулю, загорнути в плівку і поставити на 30 хвилин у холодильник. Потім розділити на невеликі шматочки.
- Відварити в підсоленій воді (ліниві вареники мають спливти), воду злити.
- Подавати ліниві вареники з вершковим маслом і сметаною. За бажанням страву можна посипати тертим сиром.
Корисна порада
Яйце можна замінити насінням чіа. Для цього столову ложку насіння потрібно залити 4 ст.л. води і дати трохи постояти, поки суміш не стане желеподібною, а потім додати в тісто.
Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.