Баклажани відзначаються корисними властивостями, до того ж вони дуже смачні і поживні. Спробуйте приготувати з них рулетики з сиром. Таку страву можна подати на святковий стіл як закуску.
Рецепт рулетиків з баклажанів з сиро м
Інгредієнти:
- 2 баклажана
- 4 яйця
- 200 г сиру
- 3 зубчики часнику
- 4 ст. ложки майонезу
- рослинна олія, сіль – за смаком
- Рецепт приготування:
- Вимийте баклажани, видаліть плодоніжки, за бажанням очистіть від шкірки і наріжте уздовж смужками завтовшки 5 мм.
- Посоліть їх і залиште в мисці на 10-20 хвилин, щоб вбралася сіль.
- Розігрійте пательню з рослинною олією.
- Покладіть смужки баклажанів і обсмажте з кожного боку до золотистого кольору.
- Викладіть їх на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
- Зробіть начинку. Натріть на тертці відварені яйця, а потім сир. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес. Змішайте інгредієнти з майонезом, посоліть за смаком.
- Зробіть рулетики зі смужок баклажана.
- Викладіть ложкою начинку на край смужки, сформуйте рулет і покладіть на тарілку.
- Накрийте тарілку харчовою плівкою або фольгою, помістіть до холодильника на 30 хвилин.
- Потім перекладіть їх на блюдо, прикрасьте зеленню і подайте до столу.
Рецепт рулетиків з баклажанів з сиром і томатами
Інгредієнти:
- 3 баклажани
- 200 г фети
- 2 зубчики часнику
- 3 помідори
- 1 пучок петрушки
- сіль, рослинна олія – на смак
Рецепт приготування:
- Помийте баклажани, зріжте плодоніжки. Якщо овочі старі, очистіть їх від шкірки.
- Наріжте овочі тонкими пластинами і обсмажте з двох сторін в сковорідці, розігрітій з рослинною олією. Потім викладіть їх на паперову серветку або рушник. Розімніть м'який сир виделкою, додайте пропущений через прес часник і перемішайте.
- Обдайте помідори окропом і зніміть з них шкірку, наріжте їх тонкими скибочками.
- Намажте сир на смужки обсмажених баклажанів, скраю покладіть скибочку помідора, гілочку петрушки і загорніть в рулетики.
- Готові рулетики помістіть до холодильника на 20 хвилин, а потім подайте на стіл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт баклажанних рулетів з сиром і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- 4 невеликих баклажани
- 350 г твердого або напівтвердого сиру
- 100 г волоських очищених горіхів
- 100 г майонезу
- 3 зубчики часнику
- сіль, рослинна олія, листя салату – на смак
Рецепт приготування:
- Помийте баклажани, обсушіть і наріжте уздовж на тонкі смужки. Викладіть їх в миску і пересипте кожен шар крупною сіллю. Залиште на 15 хвилин.
- Потім промийте їх під проточною водою і обсушіть за допомогою паперового рушника.
- Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинної олії, обсмажте баклажани з обох сторін до готовності, потім викладіть на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
- Натріть сир на дрібній тертці, додайте майонез, подрібнені волоські горіхи, часник, пропущений через прес. Добре перемішайте.
- На краю смужок баклажанів викладіть по 1 ст. ложці сирно-горіхової пасти і поверніть рулетики.
Рецепт баклажанних рулетиків з шинкою
Інгредієнти:
- 3 баклажани
- 3 зубці часнику
- 250 г шинки
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст. л молока
- 150 г сиру
- 2 ст.л. вершк. масла
- перець, сіль
Рецепт приготування:
- Підготуйте баклажани, наріжте їх смужками, обсмажте смужки на сковорідці.
- Зробіть начинку: наріжте шинку кубиками, натріть сир на дрібній тертці.
- Наріжте кріп, видавіть через прес часник, додайте до шинки і сиру і все змішайте.
- На кожну смужку покладіть начинку, згорніть рулетиком, покладіть їх до форми для запікання.
- Зробіть білий соус. Обсмажте борошно на вершковому маслі.
- Влийте молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Поперчіть, посоліть і варіть до загустіння.
- Полийте рулетики білим соусом, поставте їх на 20 хвилин до духовки, розігріту до 200 °С.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: