Баклажани люблять багато хто. Але часто ми обмежуємося баклажанною ікрою або рагу, хоча з цього овоча можна зробити масу смакоти. Наприклад, апетитні рулетики з часниково-сирною начинкою.
Рулетики з баклажанів з часником і сиром
Інгредієнти:
- 1 великий баклажан
- 4-5 зубчики часнику
- половина білої ріпчастої цибулі
- 1 ч.л. томатної пасти
- 100 г сулугуні
- гострий мелений перець
- чорний мелений перець
- сіль за смаком
- оливкова олія
- петрушка
Рецепт приготування:
- Баклажан помити, зрізати кінчики і нарізати пластинками. Посолити.
- Розігріти сковороду гриль з оливковою олією, обсмажити шматочки баклажана з двох сторін. Викласти на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир.
- Для начинки часник очистити і дрібно порубати. Очищену цибулю подрібнити. Зелень помити і обсушити.
- У чисту сковороду додати оливкову олію і цибулю, обсмажити протягом хвилини. Додати томатну пасту і спеції, перемішати і готувати ще кілька хвилин.
- Сулугуні тонко нарізати.
- Взяти одну скибочку баклажана і чайною ложкою розподілити цибульно-томатну начинку, зверху розкласти сир. Згорнути в рулет і закріпити зубочисткою. Повторити з рештою інгредієнтів.
- Кожен рулет прикрасити часником і гілочкою петрушки. Закуску можна доповнити болгарським перцем, помідорами чері та зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: