I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 страв з курячого філе – це швидко і недорого

Запечіть його в духовці з овочами, використовуйте у відкритих пирогах або приготуйте шашлик

Усе, що приготовлено з курячого філе, має кілька переваг. Перше – це порівняно недорого, друге – це смачно і третє – вам не знадобиться купа часу і сил, щоби приготувати таку їжу. Куряче філе та страви з нього прекрасні як на обід, так і на вечерю. Курку можна посмажити на сковороді, а можна запекти в духовці, приготувати відкритий пиріг або використовувати в салатах. Нижче знайдете 10 швидких і смачних варіантів для застосування курячого філе.

Якщо у вас є цікавий рецепт дріжджової випічки і ви хочете розповісти про нього всій країні, беріть участь у нашому конкурсі.

Реклама

Курячі шашлики з овочами

Фото: instagram.com/obzhoriki/

Інгредієнти

  • Філе куряче – 800 г
  • Кефір – 1 ск.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Карі – 1 ст. л.
  • Чорний перець, сіль, пряні трави – за смаком
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.

Спосіб приготування

Реклама
  1. У кефір додати подрібнений часник, спеції, оливкоу олію і трави, солимо. Перемішати.
  2. Куряче філе нарізати на великі кубики, цибулю – кільцями.
  3. З'єднати курку з цибулею, залити маринадом, перемішати. Поставити в холодильник на 2 години.
  4. Крупно нарізати помідори і очищений перець.
  5. Насадити м'ясо на дерев'яні шпажки, чергуючи з цибулею і нарізаними овочами.
  6. Вистелити деко фольгою, злегка змастити олією і викласти шашлички.
  7. Випікати в заздалегідь прогрітій духовці 35 хвилин за 180 градусів.

Куряче філе зі шпинатом і сиром

Фото: instagram.com/recept_magic/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 3 шт.
  • Моцарела – 150 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Шпинат – 100-150 г
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Куряче філе промити, просушити, розрізати уздовж не до кінця, щоб була кишенька. Посолити, поперчити і приправити спеціями.
  2. Моцарелу натерти на крупній тертці. Шпинат промити і просушити. Помідор нарізати на тонкі скибочки.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів.
  4. Форму для запікання збризнути олією. Викласти кілька листячок шпинату, потім шматочки філе, начинити їх шпинатом, сиром і помідором.
  5. Запікати в духовці 25 хвилин, доки не підрум'яниться зверху. За 5 хвилин до готовності зверху присипати сиром.

Куряче філе у вершковому соусі

Фото: instagram.com/dom_na_parkovoy/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Вершки – 200 мл
  • Моцарела – 100 г
  • Сіль, перець, зелень, приправи для курки

Спосіб приготування

  1. Куряче філе нарізати на невеликі шматочки і обсмажити з двох боків до готовності, приблизно 5-7 хвилин з кожного боку.
  2. Прибрати філе і на цій же сковороді обсмажити гриби, нарізані на четвертинки, до золотистого кольору.
  3. Додати вершки і сир. Вимішувати соус до повного розчинення сиру.
  4. Повернути філе в сковороду і тушкувати в соусі 2-3 хвилини. Прикрасити зеленню, подавати з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Куряче філе з курагою

Куряче філе з курагою
Куряче філе з курагою

На 4 порції

  • 4 курячих філе
  • 200 г кураги
  • 2 ст. л. абрикосового джему
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 0,5 ч. л. порошку карі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування

  1. Замочіть курагу в гарячій воді на півгодини. Потім рідину злийте, а сушені абрикоси дрібно поріжте або збийте в блендері. Приправте карі та меленим перцем.
  2. У кожній грудці зробіть кишеньку, прорізавши м'якоть у верхній третині грудок.
  3. Розкладіть по кишенях суміш з кураги зі спеціями.
  4. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  5. Змішайте підігрітий абрикосовий джем, гірчицю, сіль і оливкову олію. Змастіть філе цією глазур'ю.
  6. Запікайте грудки в духовці 25-30 хвилин, доки не з'явиться рум'яна кірочка та при проколюванні не стане виділятися прозорий сік.
  7. Подавайте страву з будь-яким гарніром на свій смак.

Порада: якщо абрикосовий джем занадто солодкий, додайте в нього трохи лимонного соку.

"Гармошки" з курячого філе з помідорами і сиром

Фаршироване куряче філе – рецепти на день народження
Фаршироване куряче філе – рецепти на день народження

Інгредієнти

  • Куряче філе – 600 г
  • Помідор – 50 г
  • Твердий сир – 65 г
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Панірувальні сухарі – для присипки

Спосіб приготування

  1. Промити м'ясо і обсушити його паперовими рушниками. Посолити, поперчити, натерти улюбленими спеціями. Надрізати філе, зробити в ньому кишеньки.
  2. Нарізати сир і помідори пластинками.
  3. На фольгу налити олію, посипати сухарями. Зверху укласти філе. У розрізи вставити шматочки сиру і помідора, додати подрібнену зелень.
  4. Зробити човники з фольги. Запікати в них курку за 200 градусів 25-30 хвилин.

Тушковане куряче філе з баклажанами

Рагу з курки і баклажанів
Рагу з курки і баклажанів

Інгредієнти

  • 1 куряче філе або 2 філе стегон
  • 2 середніх баклажани
  • 3 середніх помідори
  • 2-3 солодких перцю
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Щіпка меленого перцю
  • 3 ст. л. томатного соусу
  • Соняшникова олія
  • Сіль за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування

  1. Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
  2. Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  3. З цибулі зніміть шкірку. Дрібно його покришите.
  4. Розжарити олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажити з усіх боків 5 хвилин.
  5. Щойно м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
  6. Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
  7. Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
  8. Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.

Куряче філе з помідорами і сиром у духовці

Курка з сиром в томатному соусі
Курка з сиром в томатному соусі

Інгредієнти

  • 4 курячих філе
  • 700 г томатного соусу для пасти
  • 400 г протертих консервованих томатів
  • 50 г борошна
  • 75 г панірувальних сухарів
  • 50 г тертого пармезану
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 150 г моцарели
  • 2 стебла базиліка

Спосіб приготування

  1. Викладіть томатний соус і консервовані томати в каструлю і поставте на маленький вогонь.
  2. Курячі грудки викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте до товщини в 1 см. Борошно змішайте із сіллю і викладіть на тарілку. Окремо в контейнері змішайте панірувальні сухарі з натертим пармезаном. Яйця злегка збийте виделкою в окремому контейнері.
  3. Нагрійте олію у великій сковороді. Курячі грудки обваляйте в борошні, умочіть в яєчну суміш, потім обваляйте в паніровці з пармезаном і обсмажте до золотистого кольору з двох боків.
  4. Перелийте томатний соус у форму для запікання, викладіть курячі грудки, зверху – скибочки моцарели.
  5. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 5-8 хвилин.

Салат з курячим філе і ананасами

Фото: Салат з курячим філе і ананасом

Інгредієнти

  • 200 г курячого філе
  • 100 г консервованого ананаса
  • 50 г сиру
  • 1-2 яйця
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. майонезу
  • Кілька гілочок петрушки
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Куряче філе і яйця відварити до готовності, остудити. Яйця очистити.
  2. У миску нарізати дрібним кубиками куряче філе і яйця.
  3. Додати кубиками нарізаний болгарський перець і ананаси.
  4. Додати тертий сир і майонез. Посолити за смаком.
  5. Перемішати і прикрасити зеленню петрушки.

Кіш з куркою, кабачками і бринзою

Кіш з куркою, кабачками та бринзою
Кіш з куркою, кабачками та бринзою

Для пирога

  • 300 г несолодкого пісочного тіста
  • 1 кабачок або цукіні (близько 300 г)
  • 150 г вершкового сиру
  • 100 г готового курячого філе (вареного, смаженого або запеченого)
  • 100 г кедрових горішків
  • 50 г бринзи
  • 1 стаканчик густого йогурту без добавок
  • 1 яйце
  • Кілька гілочок базиліка
  • Сіль перець

Для тіста (500 г)

  • 300 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • Велика щіпка солі
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. дуже холодної води

Спосіб приготування

  1. Борошно насипати в миску, додати сіль, зробити в борошні поглиблення і додати нарізане шматочками холодне масло.
  2. Додати трохи збите виделкою яйце і воду.
  3. Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і відправити в холодильник на годину.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму діаметром 20-22 см змастити олією.
  5. Тісто дістати з холодильника і викласти в форму. Зробити пальцями бортики висотою приблизно три см, ножем підрівняти краї.
  6. Вершковий сир змішати виделкою або міксером з йогуртом і яйцем, додати раскрошенную бринзу, листочки базиліка, трохи солі і перцю.
  7. Кабачок нарізати кружечками, курку розділити на невеликі шматочки. В основу для тарта викласти дві третини всіх скибочок кабачків і шматочків курки, кедрові горішки і залити начинку сирно-йогуртовій сумішшю. Зверху викласти цукіні та курку, що залишилися. Посолити і поперчити за смаком.
  8. Випікати кіш 30-40 хвилин, доки начинка не загусне. Готовий пиріг остудити і нарізати на шматочки.

Кордон блю

Фото: кордон блю
Фото: кордон блю / Фото: Pinterest

Інгредієнти

  • 6 курячих грудок
  • 6 скибочок швейцарського сиру
  • 6 скибочок шинки або карбонату
  • 3 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. гірчиці
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль перець
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Куряче філе помити, покласти на плівку, надрізати посередині, не дорізаючи до кінця, і відбити через ще один шар плівки.
  2. Кожну плоску грудку змастити гірчицею. Зверху викласти по шматочку шинки і сиру, загорнути в рулет і скріпити зубочистками.
  3. Розбити яйця в миску і перемішати їх виделкою до однорідної консистенції.
  4. У третю миску насипати панірувальні сухарі. Додати в борошно сіль і мелений перець, обваляти кожну грудку спочатку в борошні, потім в яйці і потім в сухарях.
  5. Обсмажити грудки з кожного боку золотистого кольору, після чого запекти в духовці 15-20 хвилин при 175 градусів.

Тут знайдете 10 варіантів для приготування лазаньї.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти