I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 рецептів соковитої курки на сковороді

Ви здивуєтеся, як легко просту курку можна перетворити на щось неймовірно смачне

Усе, що приготовлено з курки, – це смачно завжди. І якщо ви вважаєте за краще особливо не заморочуватися та вибираєте легкі й смачні рецепти для вечері, то це доволі непоганий варіант. Зрозуміло, що в цій добірці не буде простого курячого філе, посмаженого на сковороді, або крилець-гриль – тут будуть насправді оригінальні рецепти. Наприклад, курка "Марбелья" – класична іспанська страва.

У календарі березневих свят шукайте підказки щодо найнесподіваніших подарунків.

Реклама

Куряче філе в кокосовому молоці

Фото: instagram.com/madamevorger/

Інгредієнти

  • Курячих філе – 4 шт.
  • Лук – половина
  • Часник – 2 зуб.
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Лайм – половина
  • Коричневий цукор – 2 ч. л.
  • Кокосове молоко – 250 мл
  • Кінза – 1 пучок кінзи
  • Оливкова олія та вершкове масло
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Куряче філе розрізати уздовж навпіл, щоб зробити його тонше. Посолити, поперчити.
  2. Цибулю дрібно нарізати. Додати цедру лайма і вичавити сік.
  3. У сковороді розігріти оливкову олію та вершкове масло і обсмажити філе на високому вогні по хвилині з кожного боку. Прибрати філе на тарілку.
  4. Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м'якою, вичавити часник і додати червоний перець.
  5. Обсмажити до приємного запаху часнику. Потім додати цукор і влити бульйон. Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати соусу покипіти приблизно 5 хвилин.
  6. Потім влити кокосове молоко і готувати соус ще 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити за смаком.
  7. Додати куряче філе і дати дійти в соусі 2-4 хвилини. Додати рубану кінзу.

Курка в пергаменті на сковороді

Фото: instagram.com/_s_o_r_b_u_s_/

Інгредієнти (1 порція)

  • Філе курки – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Соус теріякі – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, улюблені спеції – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Часник подрібнити і змішати зі сметаною, соусом теріякі, гірчицею, оливковою олією і спеціями за смаком.
  2. Замаринувати курку в соусі на півгодини. Загорнути нещільно в пергаментний папір і запікати на сковороді під кришкою з двох боків.
  3. Подавати із запеченими овочами.

Читайте також:

Курка "Марбелья"

Фото: instagram.com/chef_recipe_collection/

Інгредієнти

  • Курячі стегна – 4 шт.
  • Оливки – 5 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Каперси – 5 шт.
  • Сушений орегано – 1 ст. л.
  • Лаврове листя – 3 шт.
  • Оцет з білого винограду – 50 мл
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Курячий бульйон – 100 мл
  • Коричневий цукор – 30 г
  • Сіль, перець – по ½ ч. л.
  • Кінза для прикраси


Спосіб приготування

  1. Трохи обсмажити курку на сковороді з усіх боків.
  2. У великій мисці змішати курку, оливки, часник, каперси, орегано, лаврове листя, оцет, оливкова олія, сіль і перець, накрити плівкою і залишити на годину.
  3. Перекласти курку в глибоку сковороду, додати курячий бульйон, так, щоб він покрив м'ясо наполовину.
  4. Готувати на повільному вогні 30 хвилин, поливаючи періодично м'ясо соусом зі сковороди.
  5. Прикрасити кінзою.

Читайте також:

Крильця в апельсиновій глазурі

Фото: https://www.instagram.com/viva.eda/

Інгредієнти

  • Курячі крила – 1 кг⁣⁣ ⠀
  • Свіжовичавлений сік апельсина – 250 мл
  • Гірчиця зернова – 2 ч. л.⁣⁣ ⠀
  • Імбир тертий – 1 ст. л⁣⁣. ⠀
  • Часник – 7 зуб. ⠀
  • Барбекю соус – 1 ст. л.⁣⁣ ⠀
  • Соус теріякі – 2 ст. л⁣⁣. ⠀
  • Соєвий соус – 1 ст. л.⁣⁣ ⠀
  • Солодка або копчена паприка – за смаком ⠀
  • Чорний перець, сіль – за смаком ⁣⁣⠀

Спосіб приготування

  1. Крила розрізати на 2 частини і видалити тонку фалангу, швидко обсмажити на максимальній потужності з двох боківн до скоринки. ⠀
  2. Імбир натерти на тертку, часник розчавити.⁣⁣ ⠀
  3. Усі інгредієнти для соусу з'єднати в тарілці.⁣⁣ ⠀
  4. Залити крила соусом і тушкувати до загустіння соусу без кришки. ⁣⁣⠀
  5. Під час приготування крила перевертати. ⁣⁣⠀
  6. Подавати, посипавши кунжутом і зеленою цибулею.

Куряче філе з квасолею і овочами

Фото: instagram.com/dom_zagorodom_/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Консервована квасоля – 1 бляшанка
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатний соус – 4-5 ст. л.
  • Окріп – 400 мл
  • Гранульований часник, каррі, паприка – за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе курки нарізати кубиками й обсмажити на сковороді на олії до золотистої скоринки.
  2. Додати моркву і цибулю, смажити до прозорості лука. Додати воду, дати закипіти.
  3. Додати до м'яса і овочів порізаний кубиками болгарський перець. Обсмажити ще 15 хвилин.
  4. Додати квасолю, спеції, томатний соус і тушкувати до готовності.

Читайте також:

Курка в чіпсах

Фото: instagram.com/sofi__popova/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Картопляні чіпси з будь-яким смаком
  • Пшеничне борошно
  • Олія – 1 ст. л.
  • Мелена паприка – 1 ч. л.
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Курячі грудки промити, висушити і нарізати на шматочки середнього розміру і злегка відбити.
  2. М'ясо покласти в одну глибоку миску і посолити. Додати паприку і соєвий соус.
  3. Добре перемішати і накрити харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
  4. Подрібнити чіпси.
  5. Обваляти грудку в борошні, а потім в яйці і в подрібнених чіпсах.
  6. Розігріти сковорідку, обсмажити з обох боків.

Котлети з кукурудзою і сиром

Фото: instagram.com/veroniny_recepti/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Кукурудза – 150 г
  • Сир – 40 г
  • Зелена цибуля – 20 г
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, карі – за смаком

Спосіб приготування

  1. Куряче філе помити, обсушити, порізати на дрібні шматочки.
  2. Змішати в мисці подрібнене філе, кукурудзу, дрібно порізані сир і зелену цибулю, яйце, сметану.
  3. Всипати борошно, сіль, перець і улюблені приправи за смаком, добре перемішати.
  4. Розігріту сковороду, змастити невеликою кількістю олії, за допомогою столової ложки викласти і сформувати котлети.
  5. Смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

Тут знайдете рецепти ресторанних страв, які здивують навіть найвибагливіших.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти