I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 цікавих страв для легкого перекусу

Їх можна готувати як на свята, так і в будні

Що б такого перекусити, щоб і приготувати швидко, і смачно було – таке питання ставимо собі доволі часто. І якщо ви витратили час на приготування ситного обіду, а до вечері ще далеко, спробуйте приготувати легкі закуски для швидкого перекусу. 10 рецептів оригінальних страв знайдете нижче.

Якщо ви вважаєте себе майстром дріжджової випічки і готові поділитися своїми рецептами, беріть участь у нашому конкурсі та вигравайте призи.

Реклама

Конвертики із солоним сиром

Фото: instagram.com/guranfood_official/

Інгредієнти

  • Листкове дріжджове тісто – 500 г
  • Сир – 400 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Жовток – 1 шт.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Тісто розморозити, пласти трохи розкачати в правильний квадрат. Розрізати кожен пласт на 4 частини.
  2. У квадратику тіста з двох боків зробити надрізи, скласти у форму ромба.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів, поставити деко з тістом на 10 хвилин.
  4. Для начинки сир, яйця, кукурудзяний крохмаль, сіль змішати і пробити занурювальним блендером.
  5. Дістати заготовки, всередину викласти начинку.
  6. Розтоплене вершкове масло змішати із жовтком. Змастити і повернути в духовку ще на 15 хвилин.

Читайте також:

Запечений перець із сиром

Фото: instagram.com/yanazharienova/

Інгредієнти

Реклама
  • Перець солодкий – 2-3 шт.
  • Фета – 60 г
  • Сир – 60 г
  • Сіль, зелень – за смаком

Спосіб приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів. Перець помити і запекти до легкого потемніння. Приблизно 25-30 хвилин.
  2. Вийняти з духовки, помістити в контейнер і закрити щільно кришкою на 10-15 хвилин.
  3. Вийняти з контейнера, очистити від шкірки і від насіння. Нарізати на смужки завширшки 2.5 см. І залишити на кілька хвилин охолонути.
  4. Блендером збити фету, сир, сіль і зелень до однорідності.
  5. На кожну смужку перцю покласти 1 ч .л. начинки і закрутити рулетом. Закріпити шпажкою.

Брускети із сиром, часником і помідорами

Фото: Брускети з сиром і помідорами

Інгредієнти

  • Хліб цільнозерновий – 80 г
  • Помідори – 50 г
  • Сир – 40 г
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Сир натерти на крупній тертці. Помідори, зелень, часник дрібно порізати і змішати з сиром.
  2. Хліб змастити оливковою олією.
  3. Викласти на хліб суміш з сиру і помідорів.
  4. Запікати в духовці 5-7 хвилин за температури 200 градусів.

Сирні конвертики із сиром і шпинатом

Фото: instagram.com/yummy.morn/

Інгредієнти

  • Лаваш – 1 упаковка
  • Сир 5% – 180 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Шпинат – 300 г
  • Кріп – пучок
  • Жовток – 1 шт.

Спосіб приготування ⠀

  1. Шпинат і кріп помити, дрібно нарізати.
  2. Натерти твердий сир і змішати із сиром і зеленню.
  3. Лаваш нарізати на смужки завширшки 5 см.
  4. Викласти начинку і згорнути в конверт. Змастити жовтком і обсмажити на оливкової олії.

Брускета з філе індички і овочами

Фото: instagram.com/paprikakorica777/

Інгредієнти

  • Філе індички – 300 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 20 мл
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Оцет бальзамічний – за смаком
  • Томати – 200 г
  • Часник – за смаком
  • Багет – 300 г
  • Зелень, спеції – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування

  1. В окремій ємності збити оливкову олію зі спеціями і соком лимона. Замаринувати філе індички в маринаді і залишити на кілька годин.
  2. Сковороду-гриль розігріти і обсмажити індичку. Зверху на філе можна розмістити шматочки сиру. Готувати до повного розплавлення.
  3. В окремій ємності змішати порізані томати, часник і олію. Крупно порізати цибулю, обсмажити до рум'яності. Приправити спеціями.
  4. Хліб нарізати тонкими шматочками і обсмажити на сковороді-гриль.
  5. На кожен шматочок викласти порізані шматочки індички, підсмажені овочі, прикрасити зеленню.

Рибне тако

Фото: instagram.com/solution_ingredients/

Інгредієнти

  • Філе риби – 700 г
  • Біле сухе вино – 1/4 ст. л.
  • Сік лайма – 2 ст. л.
  • Часник – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кукурудзяні тортильї – 10 шт.
  • Салат айсберг
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сметана – 10 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Обсушити рибу і змішати з білим вином, соком лайма і часником.
  2. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Коли риба буде готова, дістати з маринаду, обсушити, посолити і поперчити.
  3. У великій сковороді на помірно сильному вогні нагріти оливкову олію. Покласти в сковороду рибу шкірою вниз.
  4. Смажити 3 хвилини. Розділити рибу на шматочки, скропити соком однієї часточки лайма і перемішати.
  5. Розкласти стопками по дві тортильї і наповнити їх рибою, салатом, скибочками авокадо і ложкою сметани.

Роли з лаваша з лососем

Риби непостійні, як і сьомга в начинці для лаваша. Може бути запеченою або солоною
Риби непостійні, як і сьомга в начинці для лаваша. Може бути запеченою або солоною

Інгредієнти

  • Лаваш – 2 листи
  • Лосось слабосолений – 200 г
  • Вершковий сир – 150 г
  • Помідор – 2 шт. середніх
  • Цибуля зелена – 1 маленький пучок
  • Листя салату – 6-8 шт.
  • Лимонний сік
  • Мелений чорний перець

Спосіб приготування

  1. Змастіть лаваш рівним шаром вершкового сиру і приправте перцем.
  2. Наріжте помідори тонкими кружечками. Дрібно наріжте зелену цибулю і посипте нею сир. Зверху розкладіть скибочки лосося, збризніть лимонним соком.
  3. Потім розкладіть листя салату і помідори. Лаваш щільно скрутіть в рулет, затягніть в плівку, приберіть у холодильник до подачі, мінімум на 1 годину.
  4. Перед подачею наріжте рулет поперек на шматочки шириною 3-4 см і подавайте.

Лаваш на сковороді з начинкою

Лаваш на сковороді з яйцем
Лаваш на сковороді з яйцем

Інгредієнти

  • 2 тонких лаваші
  • 4 сирих яйця
  • 100 г сиру
  • кілька гілочок улюбленої зелені
  • сіль перець

Спосіб приготування

  1. З лаваша вирізати два кола розміром з діаметр сковороди, на якій ви готуватимете.
  2. Сир натерти на крупній тертці, зелень помити і дрібно порубати.
  3. На дно сковороди покласти коло лаваша, розбити яйця. Посипати зеленню, сіллю, перцем і тертим сиром. Зверху покласти друге коло лаваша.
  4. Поставити сковороду на слабкий вогонь і накрити кришкою. Готувати 10 хвилин.
  5. Коли яйця схопляться, перевернути на інший бік, накрити кришкою і готувати ще 5 хвилин.

Хумус з авокадо

Хумус із авокадо
Хумус із авокадо

Інгредієнти

  • Консервований горох-нут, злитий від рідини і промитий – 1 бляшанка
  • Паста тахіни – 1 ст. л.
  • Авокадо – 2 маленьких
  • Лимонний сік – 2-3 ст. л (або за смаком)
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Вода – 3-5 ст. л.
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, крім води.
  2. Перемолоти до отримання гладкої маси.
  3. Додати воду за смаком і ще раз збити.

Кульки з моцарели із сирним соусом

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Сухарі панірувальні – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 1 л
  • Маленькі кульки моцарели – 30 шт.
  • Сіль

Для соусу

  • Сир вершковий – 200 г
  • Вино біле або вода – 100 мл
  • Соус табаско – 4-5 крапель
  • Вустерський соус – 4-5 крапель
  • Соус соєвий – 3 ч. л.
  • Сир чеддер, тертий – 100 г

Спосіб приготування

  1. Приготуйте соус, поставивши каструльку з вершковим соусом, білим вином (або водою) на середній вогонь. Додайте табаско, соєвий соус і вустерський соус. Поступово вмішайте чеддер так, щоб він повністю розтанув.
  2. Щоб зробити кульки з моцарели, насипте борошно і панірувальні сухарі в окремі миски і збийте яйця в третій. Налийте олію в дрібну і широку сковороду і поставте на середній вогонь.
  3. Злийте рідину і обсушіть сир. Занурюйте кожну кульку спочатку в борошно, потім у збиті яйця і, нарешті, в сухарі. Потім знову в яйце і в сухарі. Уважно стежте за тим, щоб кульки були щільно вкриті крихтою з усіх боків.
  4. За допомогою шумівки опускайте по 6-8 кульок за раз і смажте близько хвилини або до золотавої скоринки.
  5. Дістаньте готові кульки з олії (за допомогою тієї ж шумівки) і залиште на паперовому рушнику, щоб вбралися надлишки жиру. Посоліть перед подачею на стіл.
  6. Подавайте кульки з моцарели з теплим соусом.

Тут знайдете 7 рецептів соковитою курки, приготовленої на сковороді.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти