I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 варіантів других страв для смачного і ситного обіду

Вони не складні в приготуванні і не займуть багато часу

Зазвичай до обіду ми готуємо кілька страв, щоб не зголодніти і з'їсти на вечерю щось легке і корисне. І особливу увагу ми приділяємо другим стравам, та й часу на їхнє приготування треба трохи більше. Нижче знайдете 10 рецептів, які здивують близьких своєю оригінальністю, а вас – простотою виконання.

Якщо ви обожнюєте випічку, то беріть участь у нашому конкурсі на найкращий її рецепт.

Реклама

Пісний плов

Фото: instagram.com/elizavetabuzoverya/

Інгредієнти

  • Печериці – 400 г
  • Морква, цибуля – по 1 шт.
  • Рис – 1,5 ск.
  • Вода – 3 ск.
  • Часник, карі, куркума, сіль – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Цибулю, моркву і гриби обсмажити, додати сіль і приправи, висипати зверху рис.
  2. Додати воду, накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму.
  3. Залишити готуватися до повного випаровування води.
  4. Дати плову настоятися.

Читайте також:

Запечений рулет з лаваша із сиром і грибами

Фото: instagram.com/simplerecipes_n/

Інгредієнти

Реклама
  • Лаваш вірменський – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир нежирний – 100 г
  • Зелень, сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нарізати печериці та цибулю кубиком. Обсмажити гриби з цибулею в сковороді, на олії до готовності. Додати сіль, перець.
  2. Сир натерти.
  3. Рівномірно по поверхні лаваша викласти готові гриби з цибулею, потім посипати сиром.
  4. Згорнути в рулет, викласти на деко, застелене пергаментом.
  5. Збити яйце і змащуємо поверхню рулету. Випікати за 180 градусів 10 хвилин.

Ситні мітболи (тефтелі) з індички з моцарелою ⠀

Фото: instagram.com/ekaterinaisrael/

Інгредієнти

  • Грудка індички – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Висівки вівсяні – 30 г
  • Моцарела – 50 г
  • Мускатний горіх – щіпка
  • Протерті томати – 500 г
  • Папріка- 5 г
  • Сіль, перець – за смак

Спосіб приготування

  1. Подрібнити індичку і цибулю, додати яйце, висівки, мускатний горіх, сіль, перець і замісити.
  2. Сформувати мітболи, всередину кожного помістити шматочок моцарели.
  3. Викласти в форму і випікати 20 хвилин за 180-200 градусів.
  4. Змішати томати з паприкою, додати сіль, перець і залити мітболи.
  5. Запікати до готовності ще 15 хвилин.

Рагу з телятиною

Фото: instagram.com/delic.fantasy/

Інгредієнти

  • Телятина – 1 кг
  • Вершкове масло – 25 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 4 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Борошно – 2 cт. л.
  • Томатна паста – 70 г
  • Біле сухе вино – 250 мл
  • Гаряча вода – 125 мл
  • Спеції, перець – по вкуc

Спосіб приготування

  1. Засипати 2 столові ложĸі борошна в чистий поліетиленовий пакет. Додати м'ясо і струснути.
  2. Розтопити вершкове масло і оливкову олію, додати мясo і обсмажити з усіх боків 10 xвилин мaкcимyм,, перегортаючи.
  3. Додати моркву, картоплюь, часник і цибулю, пeрeмішати.
  4. Додати тoматную пастy і перелити біле вино і гарячу воду. Поcолити і попеpчити. Додати приправи.
  5. Нaĸрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 1.5 години.

Котлети "Ніжні"

Фото: instagram.com/vkussnova/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 300 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Борошно – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 40 г
  • Зелень і приправи – за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Олія для смаження

Спосіб приготування

  1. Подрібнити куряче філе в фарш. Додати яйце, сіль, спеції. Натерти сир на дрібній тертці.
  2. Додати у фарш майонез. Висипати борошно. Подрібнити часник і додати в фарш разом із сиром.
  3. Вимісити фарш і прибрати під плівкою в холодильник на 30 хвилин.
  4. Дрібно посікти зелень. Сформувати котлети і нафарширувати зеленню.
  5. Обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити з двох боків. Довести до готовності в духовці.

Читайте також:

Курка в мультиварці з грибами і вершками

Інгредієнти

  • 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. борошна
  • пучок зелені
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Налити в чашку мультиварки олію та увімкнути режим "Смаженняа" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
  3. Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі та перемішати. Смажити, доки м'ясо не побіліє.
  4. Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
  5. Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
  6. Закрити кришку мультиварки, включити режим "Тушкування" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
  7. Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Теплий салат з пасти з червоною рибою і горошком

Інгредієнти

  • 150 г філе сьомги
  • 150 г відварених макаронів фарфале
  • 100 г свіжомороженого зеленого горошку
  • 50 мл сметани
  • Мінігрін зеленого горошку
  • Лаврове листя
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Філе сьомги відваріть на повільному вогні, додавши у воду лаврове листя і сіль. Всипте в каструлю заморожений зелений горошок і проваріть його разом з рибою.
  2. У велику миску викладіть відварені фарфале, заправте сметаною, сіллю і перцем.
  3. Додайте проварений зелений горошок і сьомгу, розібравши її руками на невеликі шматочки.
  4. Мінігрін розірвіть руками навпіл і додайте в теплий салат.
  5. Перемішайте і подавайте до столу, за бажанням посипавши тертим пармезаном.

Читайте також:

Γрeчка з м'ясoм у горщику

Гречка по-купецьки
Гречка по-купецьки

Інгрeдіeнти

  • 500 г свинини
  • 9 ст. л. гречки
  • 2 бyльoнниx кyбики
  • 2 цибулі
  • 1 лаврoве листя

Спосіб приготування

  1. М'ясо порізати на шматки, дрібно нарізати цибул, розкласти в три горщики.
  2. Зверху насипати пo три столових ложки промитої гречки, додати лаврове листя.
  3. Залити бyльoнoм з кyбиків (курячих або грибних). Πoставити в дyxoвкy на годину за середньої температури.

Читайте також:

Курячі ніжки по-італійськи

Запечені курячі ніжки в духовці
Запечені курячі ніжки в духовці

Інгредієнти

  • 6 курячих гомілок або стегенець
  • 2 помідори
  • 100 г маслин
  • 1 головка часнику + 3-4 зубчики
  • Чебрець
  • Оливкова олія
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. У форму для запікання налийте оливкову олія, додайте сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викладіть курячі ніжки і ретельно перемішайте.
  2. Помідори наріжте великими скибочками. Головку часнику розрізати навпіл.
  3. Маслини викладіть в два поліетиленових пакети і відбийте дерев'яним молотком. Після цього ви зможете легко видалити кісточки.
  4. Додайте до ніжок помідори, маслини і часник.
  5. Додайте листочки чебрецю, накрийте кришкою і запікайте 35-40 хвилин за температури 170 градусів.

Читайте також:

Фарширована картопля по-мексиканськи

Картопляні човники з начинкою
Картопляні човники з начинкою

Інгредієнти

  • 4 великих картоплини
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ст. л. чилі
  • 400 г яловичого фаршу
  • 400 г консервованих томатів
  • 200 г консервованої червоної квасолі
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 1 ч. л. соусу чілі

Для подачі

  • кінза
  • сметана
  • сир чеддер, натертий

Спосіб приготування

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів. Наколіть картоплини виделкою по всій поверхні і покладіть в жароміцну форму. Запечіть в духовці до готовності (щоб картопля швидше запеклася, попередньо поставте її в мікрохвильовку на 10 хвилин).
  2. Цибулю дрібно наріжте. Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні та обсмажте цибулю до м'якості. Помішуючи, додайте часник, чилі й фарш, готуйте 5 хвилин. Викладіть помідори, квасоля, кукурудзу, томатне пюре і соус чилі.
  3. Доведіть до кипіння, потримайте на невеликому вогні 10 хвилин (соус має трохи уваритися). Додайте більшу частину кінзи, посоліть і поперчіть за смаком.
  4. Перед подачею кожну картоплину надріжте хрест-навхрест, викладіть у розріз чверть приготовленої м'ясної начинки, по 1 ст. л. сметани, трохи натертого сиру і кінзу.

Тут зібрані 10 рецептів оригінальних овочевих запіканок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти