Головна Сьогодні

Названо продукти харчування, що підсилюють депресію

Експерти розповіли, які страви краще не їсти

Набагато більше схильні до ризику розвитку депресії ті люди, чий раціон складається з жирної і солодкої їжі, ніж любителі здорового харчування. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених з Великобританії, Іспанії та Австралії, пише The Guardian.

Вчені проаналізували раціон майже 33 тисяч осіб з п'яти різних країн, щоб встановити зв'язок між фастфудом і депресією. Дієту з шкідливої їжі дослідники називають "запальною".

При харчуванні переважно жирної і солодкої їжі в організмі може виникнути системне запалення, що впливає не тільки на кишечник, але і на весь організм. "Запальні" молекули можуть впливати на розділи мозку, що відповідають за настрій людини.

Дослідники стверджують, що незбалансований режим харчування може не просто посилити депресію або прискорити її розвиток, а й стати першопричиною захворювання.

На думку вчених, захиститися від однієї з найпоширеніших психічних хвороб допоможе середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, горіхи.

Нагадаємо, вчені відкрили спосіб лікувати депресію за допомогою простої дієти. Крім цього, ми повідомляли, як полегшити стан депресії.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти