I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що їсти, щоб поповнити запас вітамінів взимку – радить дієтолог

Мікрогрін – новітній тренд світової кулінарії і здорового харчування, який необхідно включити в раціон

Ламке волосся і нігті, постійна втома і млявість – це можуть бути прояви авітамінозу. У зимовий час людям особливо не вистачає цілого набору вітамінів. Щоб поповнити їхні запаси, варто збільшити споживання свіжих овочів і фруктів. Як правильно вибирати продукти, розповіла "Сьогодні" дієтолог Яніна Дубовик.

Реклама
Сюжет Марини Положай і Віталія Правдюка Відео: Сьогодні

Популярний і корисний мікрогрін: що це таке і з чим його їдять

Реклама

Дмитро Ткаченко самостійно вирощує мікрогрін – молоді паростки овочів і трав – є горох, редис, соняшник, кольорова капуста і коріандр. Виростають такі на бавовняних килимках всього за два тижні. Мінізелень не вибаглива до умов – необхідні лише світло, тепло і волога.

Мікрогрін дуже корисний для здоров'я
Мікрогрін дуже корисний для здоров'я

Кімнатної температури в 18-24 градуси має вистачити. Єдине, що потрібно забезпечувати, це освітлення, близько 16-18 годин на день і своєчасний полив. Полив залежить від вологості в приміщенні – один або два рази на день, каже Дмитро.

Реклама

Кожна страва в їхньому будинку з мінізеленню, каже Дмитро. Її додають зазвичай в салати, смузі, використовують як гарнір.

Читайте також:

Що про мікрогрін каже дієтолог

Перевага мікрозелені в тому, що вона доступна протягом року, не вимагає термічної обробки і підходить для будь-якої дієти.

Мікрогрін – новітній тренд світової кулінарії і здорового харчування. Його називають справжнім суперфудом. Адже ці мініатюрні рослини – унікальне джерело клітковини і вітамінів.

Щоб зберегти харчову цінність, зелень до готових страв слід додавати без термообробки.

"Маленькі паростки містяться високі концентрації вітамінів, антиоксидантів, протизапальних, протипухлинних речовин, набагато більше, ніж в зрілих фруктах. Це надзвичайно корисний продукт. Його можна вживати абсолютно всім", – каже дієтолог Яніна Дубовик.

/ Фото: Pexels/Magda Ehlers

Овочі – ще одне джерело вітамінів. Їх треба з'їдати не менше 350 грамів на день, нагадує дієтолог. Вітамін А знайдете в моркві, капусті, шпинаті й горошку. Вітаміни є і у картоплі, в помідорах і квасолі. З селери, брокколі, брюссельської капусти, ріпи і редиски отримаєте вітамін С. На вітамін Е багаті спаржа і листя салату. У грибах і авокадо є вітамін D. А вітамін Р – в помідорах і капусті.

Тим часом ми з'ясували, скільки можна з'їсти мандаринів на день, щоб не нашкодити організму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти