Головна Сьогодні

Чим вечеряти, щоб не товстіти: поради відомого дієтолога

Світлана Фус вважає, що від вечері відмовлятися не варто

У холодну пору року ми часто набираємо пару-трійку зайвих кілограмів. Щоб уникнути цього, багато хто сідає на дієту. Одна з найпопулярніших – відмова від вечері. Але дієтологи вважають, що пропускати вечірній прийом їжі не варто.

"Відмовлятися від вечері в період схуднення – чи правильно це? Ні, ні і ще раз ні! Прийом їжі у вечірній час такий же обов'язковий, як і інші, ось тільки варто пам'ятати про те, що вечеря повинна бути легкою. Те, що ми з'їли за 3-4 години до сну, не повинно приносити відчуття тяжкості в шлунку", – написала Світлана Фус у своєму Instagram.

Дієтолог радить відмовитися ввечері від кислих овочів і фруктів, свинини, ковбаси, вершкового масла, жирних сирів, жирної риби і калорійних соусів. Світлана Фус вважає, що здорова вечеря може складатися з нежирної риби або м'яса (краще відвареного, або приготованого на грилі), цільнозернової каші, тушкованих, запечених або парових овочів, листових салатів і зелені.

"Як після легкої вечері відчувати ситість? Все залежить від тієї кількості енергії, яку ми отримали з їжею протягом дня. Якщо на сніданок, перекус і обід ми трошки "не доїли", то дефіцит калорій і корисних речовин наш організм захоче заповнити саме у вечірній час доби. А тому і звичного об'єму порції може бути недостатньо.

Тому будьте уважні, налаштуйте правильно режим харчування протягом дня, і тоді привчити себе до легкої вечері буде дуже просто", – говорить Світлана Фус.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних і смачних напоїв, які допоможуть підтримати імунітет восени. Ми також писали про корисні і шкідливі властивості гарбуза.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти