Коктейлі — алкогольний формат, який актуальний завжди! Тому в новій рубриці NO STRESS ми запускаємо серію матеріалів про найоригінальніші коктейлі України.
Так, тепер вам не потрібно писати в пошуку Google "що випити у Києві?" (чи іншому місті), бо ми самотужки знайдемо найцікавіші алкогольні поєднання.
Дебютний коктейль нашої серії — "Тайський сауер" зі столичного F.U.L.L bar


Думаєте, це просто бар? Ні, це перша українська локальна лабораторія (що й заховано за абревіатурою "F.U.L.L"), де зібрано понад 30 оригінальних коктейлів за рецептурою співзасновника закладу та переможця World Class Ukraine 2018 Назара Макарова.

І всі вони створені у власній лабораторії бару, куди й вабить відвідувачів-поціновувачів алкомистецтва.

"Тайський сауер" за 310 гривень також входить до списку особливих поєднань і є фаворитом коктейльної карти. Звісно, я не могла його не спробувати!

Коктейль роблять на настоянці, куди входить преміум-горілка, листя кафірського лайму, перець чилі та лемонграс. Її настоюють біля 12 годин і додають 40 мл для 1 порції коктейлю.
Такоже у рецептурі коктейлю є:
- лікер "Bols" Natural Yoghurt – 25 мл;
- кокосовий лікер – 10 мл;
- цитрусовий мікс (фреш лимону та лайму) – 25 мл;
- сироп фруктози – 20 мл;
- сироп гумміарабіки – 30 мл, який змішують із ізіфомом (альтернативою яєчному білку) для ефекту пінки.

Звичайний білок, який є у багатьох класичних сауерах, у цьому коктейлі не використовують! Старший бармен закладу Руслан Сухотеплий зазначив, що причина цьому — специфічний запах білка, який був би відчутний у напої.
Піну верхнього шару в коктейлі все ж вдалося зберегти без використання білка, але за рахунок ізіфому! На розробку ідеальної рецептури коктейлю загалом пішов тиждень.
Я протестувала "Тайський сауер"! Які враження?
Це гастрономічна насолода, яка сподобається любителям оригінальних слабоалкогольних коктейлів та солодко-гострих поєднань. Бо у "Тайському сауері" виражені не лише нотки кокосу та цитрусових, а й перцю чилі.
Ну і не могла проігнорувати родзинку коктейлю — інстаграмну подачу з кулькою, яку роблять за допомогою флейвербластера*.
*приладу для утворення ароматичної кулі на коктейлях

До слова, ви таке побачите лише в концептуальних барах, у яких на меті не лише здивувати смаком коктейлю, а й естетично задовольнити клієнта. Старший бармен Руслан додав, що саме ця кулька зробила коктейль найпопулярнішим у барній карті.
Тримається ефект кулі біля 30 секунд і має солодкуватий запах. Так, саме стільки часу дається, щоб зазнімкувати оригінальний сауер.

Зазвичай, в розпал вечора бармени роблять біля 20 таких сауерів, а столичні інстаграмні стрічки поповнюються коктейлем, який всі хочуть спробувати.
Раніше ми розповідали, що знайшли у Києві улюблене шампанське Мадонни за 149 тисяч гривень.