I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Аперитив і дижестив: що це таке, коли і з чим їх подають

Разом з експертом з етикету дізнаємося всі тонкощі

Існує безліч винаходів, прекрасних винаходів, у яких немає автора. Або є і декілька. Так сталося з аперитивом і дижестивом. Щодо аперитиву, то існує одна з версій: першим його став практикувати Гіппократ. Мовляв, він першим почав подавати біле вино, ароматизоване травами, тим, у кого були проблеми з апетитом. Через багато століть з появою вермутів і лікерів в Італії, аперитиви вкоренилися там. А от дижестиви були популярні ще в Стародавньому Римі. Тоді їх пили після бурхливих застіль, щоб закріпити ефект. Ну і в Середньовіччя у Франції після обідів і вечерь подавали напій на основі вина, цукру і прянощів. Про всі тонкощі подачі аперитивів і дижестивов нам розповіла експерт ділового та світського етикету Юлія Юдіна.

Фото: Юлія Юдіна, експерт світського і ділового етикету

"Аперитив і дижестив – що це за напої? Незалежно від того, готуєте ви багатоскладову вечерю, або невигадливі посиденьки з друзями, аперитив і дижестив допоможуть краще відчути смак їжі та отримати від неї максимум задоволення. Визначімося з призначенням цих напоїв".

Реклама

Аперитив

Фото: instagram.com/restaurant_farrini/


Аперитив – освіжальний напій перед їжею. Його завдання – збудити апетит, розслабитися, приємно провести час в очікуванні вечері. Аперитив відкриває вечір і якщо хочете, зав'язує ту саму легку невимушену бесіду.

Читайте також:

Виділяють три групи аперитивів:

Реклама
  • одинарні – напій одного виду, наприклад, шампанське, вермут
  • змішані – коктейлі
  • комбіновані – кілька різних напоїв з першої і/або другої групи


Класичний аперитив повинен бути:

  • несолодким
  • бажано з гірчинкою
  • не дуже міцним
  • холодним і освіжальним
  • легким і свіжим, з чистим смаком


Поширеним класичним аперитивом є – "Кампарі" та "Апероль" з гірким цитрусово-трав'яним смаком. Джин і коктейлі на його основі з додаванням лимонного соку. Вермут – вино, настояне на травах і спеціях. Шампанське, просеко, біле сухе вино, сухий херес, пиво, сидр.

Дижестив

Фото: instagram.com/spontaneouswinenotes/

Якщо аператив відкриває застілля, то дижестив – його завершує. Дижестив призначений для того, щоб очистити смакові рецептори і допомогти організму перетравити їжу. Крім цього, подача дижестиву – прекрасний спосіб продовжити вечір і поспілкуватися.

Реклама

Як подають дижестив

Класичний дижестив подають з мінімальним супроводом – деякими видами фруктів, або ягід, сигарою, кавою. Дижестив має бути смачним, міцним і ароматним, міцніше за основний напій вечері, мати насичений смак. Цей смак має розслабляти.

Читайте також:

Як правило в якості дижестива подаються:

  • коньяк
  • арманьяк
  • кальвадос
  • віскі
  • солодкий херес
  • портвейн
  • мадера
  • бехеровка
  • лимонні, кавові, вишневі й апельсинові лікери
  • лікерні коктейлі

Вибираючи дижестив, керуйтеся не тільки своїм смаком, а й уподобаннями ваших гостей. Знайдіть свої аперитиви і дижестиви. Нехай ваші вечері та зустрічі стануть смачнішими, пізнавальнішими, а музика спілкування залишає тривалий приємний післясмак!

Тут дізнаєтеся, як правильно з етикету їсти манго.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти