I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Заготовки з кабачків на зиму: три прості рецепти

Записуйте рецепти апетитних заготовок із кабачків і приготуйте на зиму вітамінні закуски з овочів на будь-який смак
Як заготовити кабачки на зиму
Як заготовити кабачки на зиму

Заготовки з кабачків на зиму відрізняються великою різноманітністю. Літні овочі можна маринувати, солити, квасити, готувати з них салати, закуски, ікру, навіть варити варення і робити цукати.

Ми поділимся рецептами кабачкової ікри з томатною пастою і кабачків на зиму по-корейськи, а також розповімо, як правильно квасити кабачки кружечками.

Реклама

А якщо ви поки що в роздумах, як провести відпустку і літо загалом, шукайте ідеї в календарі лайфхаків.

Побачити різноманітність справжньої жіночої краси без ретуші, а не тільки ідеальні обличчя і тіла в медіа та рекламі, можна за допомогою проекту #ПокажітьНас і бренду Dove.

Кабачкова ікра на зиму як в магазині

Ікра з кабачків
Ікра з кабачків

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 2 середні цибулини
  • 2 середні моркви
  • 2-3 ст.л. томатної пасти
  • 4-5 ст.л. рослинної олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
  2. Кабачки помити, зрізати кінчики і нарізати м'якоть кубиками.
  3. Розігріти велику сковороду з олією.
  4. Додати цибулю і смажити до прозорості. Потім додати нарізану моркву. Смажити, періодично помішуючи, до м'якості.
  5. Коли цибуля та морква будуть готові, додати кабачки і пропущений через прес часник. Посолити і поперчити. Тушкувати під кришкою на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
  6. Додати томатну пасту, перемішати і готувати ще 10 хвилин. За бажанням кабачкову ікру можна залишити шматочками або збити в пюре за допомогою блендера.
  7. Подавати ікру з кабачків холодною разом з чорним хлібом.

Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму

Декоруйте новорічні салати морквою
Декоруйте новорічні салати морквою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 молодий кабачок
  • 1 морква
  • 1 огірок
  • 1/2 солодкого перцю
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Кінза або інша зелень – за смаком
  • 2/3 склянки яблучного оцту
  • 2/3 склянки олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натріть кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
  2. Огірки і перець наріжте тонкою соломкою.
  3. Перемішайте овочі, додайте дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
  4. Розкладіть овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви зберігатимете салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
  5. Для заправки змішайте оцет, масло, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватиметься салат довше.
  6. Залийте банки заправкою, закрийте кришками, струсіть. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
  7. Для консервування салату прикрийте літрові банки кришками і стерилізуйте 40 хвилин. Закатати, переверніть догори дном на рушник і дайте повністю охолонути.
  8. Зберігайте кабачки по-корейськи в прохолодному місці.

Квашені кабачки на зиму

Кабачки на зиму кружечками
Кабачки на зиму кружечками

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1,5-1,8 кг кабачків
  • 1 гілка кропу
  • 1 лист хрону
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 л води
  • 50-60 г солі
  • 2-3 лаврових листки
  • 3-4 шт. перцю горошком

Спосіб приготування:

  1. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка квашених кабачків. Овочі добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, завтовшки 3-4 см, укладіть в простерилізовані банки.
  2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.
  3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хроном, часником. Якщо любите гострі страви, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.
  4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.
  5. Кабачки залийте розсолом і простерилізуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Закрийте і закутайте до повного охолодження.
  6. Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.

Дивіться відео, як зробити салат з ідеальних малосольних огірочків:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити салати на зиму: ТОП-5 рецептів домашніх заготовок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти