Оладки з кабачків – це легка, недорога і швидка страва. Замість кукурудзи ви можете додати свіжий або заморожений горошок або навіть жменю малини.
Для приготування ідеально підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Їх потрібно буде натерти на середній тертці і віджати зайвий сік.
Оладки з кабачків з кукурудзою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 178 ккал на 100 г
Складові:
- 120 г кабачків
- Сіль, перець
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 3 ст.л. борошна
- 50 г консервованої кукурудзи
- Рослинна олія
- 2 ст.л. сметани
- Зелень (петрушка, рукола, зелена цибуля)
Спосіб приготування:
- Потріть кабачки на крупній тертці і приправте сіллю.
- Перемішайте яйце, розпушувач і борошно у великій мисці, приправте чорним перцем.
- Зелень помийте і подрібніть.
- Вичавіть зайву рідину з кабачка, а потім додайте в тісто кабачки, зелень і кукурудзу.
- Змастіть сковороду олією і розігрійте її на сильному вогні. Тоді викладіть на сковороду тісто, сформувавши з нього оладки.
- Смажте їх по 1-2 хвилини з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.
Як подавати страва
Викладіть оладки на тарілки і прикрасьте йогуртом або сметаною, а також половинками черрі і зеленню. Подавайте гарячими.
Дивіться відео, як зробити кабачковий мільфей:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом супу з кабачків з в'яленими помідорами . Крім цього, ми писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою .