Заготовки з помідорів на зиму бувають дуже різними: томати солять, квасять, в'ялять і маринують, додають в салати, роблять сік і кетчуп.
Ми рекомендуємо закрити помідори в банках шматочками разом з цибулею, часником і петрушкою. Це прекрасна закуска взимку і улюблені ласощі до свіжого врожаю.
Заготівля на зиму з помідорів
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 32 ккал на 100 г
Складові:
- 1,5 кг помідорів
- 1 кг цибулі
- 100 г петрушки
- 6 зубчиків часнику
Для маринаду:
- 1 ст.л. оцту
- 1 ст.л. крупної солі
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. оцту
- 1 ст.л. соняшникової олії
Дивіться відео, як зробити повидло з помідорів на зиму:
Спосіб приготування:
- Помідори помити і обсушити, вирізати плодоніжки.
- Взяти три стерилізовані банки по 600-700 мл.
- Якщо помідори не дуже великі – розрізати на часточки, великі екземпляри можна порізати кружальцями.
- Дрібно нарізати часник і покласти на дно банки. Можна додати листочок лаврового листа і 5-6 горошин чорного перцю.
- Цибулю почистити, помити і нарізати кружечками. Викласти шар цибулі на часник.
- Потім невеликий шар зелені петрушки і шар помідорів.
- Далі викласти шарами цибулю, петрушку і помідори. У банці виходить 3-4 шари томатів.
- Закип'ятити літр води, цукор і сіль.
- Залити цю суміш в банку, зверху на маринад налити ложку соняшникової олії. Стерилізувати 15-20 хвилин.
- Зняти банки з вогню, залити ложку оцту 9% в кожну банку і закатати. Для додаткової стерилізації можна укутати банки в ковдру ще на вісім годин.
На замітку
Для цієї заготовки не потрібні цілі помідори, можна використовувати трохи пом'яті і великі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами кетчупу на зиму. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати лечо на зиму .