Салат з крабових паличок з консервованою кукурудзою, вареними яйцями і свіжими огірками – одна з найпопулярніших святкових страв, які люблять за смак і простоту приготування. Якщо ви хочете зробити салат більш ситним, додайте кілька ложок відвареного рису.
Крабовий салат з кукурудзою і огірком — рецепт
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Складові:
- Крабові палички – 240 г
- Яйце куряче – 4 шт.
- Огірок – 5 шт.
- Кукурудза консервована – 340 г
- Майонез – за смаком
- Зелена цибуля або кріп – за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками.
- Огірки помити і за бажанням очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Потім нарізати крабові палички і додати до решти нарізаних інгредієнтів.
- Злити рідину з банки з консервованою кукурудзою, додати кукурудзу в салат.
- Заправити салат майонез майонезом, за бажанням посолити і поперчити. Прикрасити нарізаною зеленню і подавати.
Як вибрати якісні крабові палички
- На упаковці обов'язково повинна бути надрукована докладна інформація про виробника, склад, місце і дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання;
- Якщо в складі на першому місці значиться сурімі або рибне філе, отже, риба в ньому становить більшу частину обсягу;
- Хороші крабові палички акуратні й рівні, соковиті і пружні. Вирізнятися вони можуть бути тільки з одного боку, колір – від світло-рожевого до яскраво-червоного. Основна частина палички – біла;
- Охолоджені крабові палички повинні знаходитися в холодильних вітринах, заморожені – в холодильних шафах.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021.