Ніжний рисовий пудинг з сиром і сухофруктами можна подати на сніданок або на вечерю. Ця страва буде до смаку всій родині.
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Сухофрукти слід заздалегідь підготувати: залити теплою водою, дати постояти 10-15 хвилин, а потім промити. Курагу потрібно буде нарізати невеликими шматочками.
Рисовий пудинг з сиром і сухофруктами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 141 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 ст. круглозерного рису
- 3 ст. молока
- 1 ст.л. вершкового масла
- 3-4 ст.л. цукру
- 200 г пастоподібного сиру
- 1 яйце
- 2 білки
- 50 г кураги
- 50 г родзинок
- Дрібка солі
- Панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
- Рис розмолоти в блендері протягом 2-3 хвилин. Потім промити і залити холодною водою так, щоб вона була на 1 см вище рівня крупи. Поставити на середній вогонь.
- Як тільки вода википить, додати молоко і варити на слабкому вогні до готовності каші, 15-20 хвилин. У гарячу кашу додати сіль і вершкове масло.
- Нагріти духовку до 170 °С.
- Змішати сир з яйцем і цукром.
- Додати до рису, ретельно перемішати і додати сухофрукти.
- Білки збити до м'яких піків. Акуратно ввести в суміш лопаткою.
- Форму змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти рисову масу в форму, розрівняти лопаткою.
- Поставити в духовку на 40-45 хвилин.
Як подавати рисово-сирний пудинг
Десерт можна їсти як теплим, так і охолодженим, доповнивши сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом манного пудингу . "Сьогодні" також розповідали, як правильно варити рис .