Сирний торт без випічки "Сніговий пух" – легкий і ніжний десерт, який підійде навіть тим, хто на дієті. Лимонне желе надає йому приємну кислинку, а кокосова стружка – екзотичний смак.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:
Торт без випічки "Сніговий пух"
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 217 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Печиво крекер квадратне – 100 г (12 шт.)
- Желе лимонне – 2 упаковки
- Вода – 400 мл
- Сир м'який – 500 г
- Пудра – 3 ст. л.
- Ванільний цукор – 10 г
- Сметана жирна – 250 мл
Присипка:
- Масло вершкове – 35 г
- Цукор – 35 г
- Кокосова стружка – 70 г
Спосіб приготування:
- Желе заливаємо окропом, добре розмішуємо. Охолоджуємо.
- Сир збиваємо блендером.
- Сметану з'єднуємо з пудрою і ванільним цукром, збиваємо блендером до пишності і легкості.
- В сметанним масу по ложці кладемо збитий сир і збиваємо блендером.
- У цю суміш вливаємо лимонне желе і збиваємо міксером до однорідності.
- Форму застилає плівкою і викладаємо шар печива. На нього виливаємо сирно-лимонну масу.
- Вершкове масло розігріваємо і з'єднуємо з цукром на сковороді, змішуємо з кокосовою стружкою і на маленькому вогні доводимо до золотистого кольору, охолоджуємо.
- Посипаємо торт і ставимо його на ніч в холодильник.
Як подавати торт
Розріжте десерт на порційні квадратики. За бажанням доповніть його ложкою збитих вершків. До торту також підійде чарочка лікеру лимончелло.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вершкове желе з полуницею . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати чізкейк з ягодами і желе .