Сирники можуть бути не тільки смачними, але і дуже корисними. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася в своєму Instagram рецептом дієтичних сирників з морквою, бананом і спеціями. Вони запікаються в духовці, а до столу подаються разом з сирно-огірковим соусом.
Кисломолочний сир повинен бути щільним, віджатим і не дуже кислим, в ідеалі – домашнім. Борошно можна взяти цільнозернове, кукурудзяне або рисове.
Сирники з морквою і карі
![](https://cdn.segodnya.ua/media/image/5f0/23a/5d7/5f023a5d75648.jpg)
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 103 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 1/2 банана
- 1 морква
- 1 ст.л. карі або куркуми
- 1/2 ч.л. солі
- 2 ст.л. борошна
![Морквяний рулет з кремом](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ef/333/232/5ef33323219bf.jpg.webp)
Для соусу:
- 3 ст.л. густого йогурту або сметани
- 1 огірок
- 3-4 гілочки кінзи або кропу
- 80 г фети
- 1/2 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. сушеного часнику
![Кулінарний експерт Тетяна Литвинова Кулінарний експерт Тетяна Литвинова](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f0/239/32a/5f023932ac0e8.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Розімніть виделкою сир, яйце, банан, натерту на дрібній тертці моркву, спеції, борошно.
- Розігрійте духовку до 170 ° С.
- Сформуйте грудочки, обваляйте в борошні і викладіть на змащений олією пергамент.
- Запікайте 25-30 хвилин.
- Для соусу натріть на тертці огірок і бринзу, додайте спеції і перемішайте з йогуртом.
- Подавайте сирники теплими з холодним соусом.
Корисна порада
Якщо тісто вийшло рідкуватим (через вологу в сирі), можна запекти сирники в формочках або додати 1-2 ст.л. борошна.
Дивіться відео, як зварити морквяний конфітюр:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній Львівський сирник . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом бананових сирників .