Рулет з моркви зі сметанним кремом і джемом – це чудовий десерт до чаю, який можна легко зробити з доступних продуктів.
Вибирайте для приготування тільки молоду моркву, соковиту і солодку. Так десерт вийде особливо смачним і ароматним. Рецепт від знаменитого кондитера Олександра Селезньова.
Морквяний рулет з джемом і сметанним кремом
![Морквяний рулет з кремом Морквяний рулет з кремом](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ef/333/232/5ef33323219bf.jpg.webp)
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 294 ккал на 100 г
Для бісквіта:
- 3 яйця
- 85 г цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- Дрібка солі
- 320 г моркви
- 120 г борошна
- 1 ст.л. розпушувача
- Трохи кориці
![Лимонний рулет](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5e1/4bc/42d/5e14bc42d3ed8.jpg.webp)
Для морквяного джему:
- 300 г натертої моркви
- 300 г цукру
- Сік 1 апельсина
Для крему:
- 500 г сметани 30%
- 150 г цукрової пудри
Дивіться відео, як зварити морквяний конфітюр:
Спосіб приготування:
- Приготувати бісквіт. Збити яйця з цукром в пишну піну, додати ваніль і сіль. Моркву почистити і подрібнити блендером в дрібну крихту (або натерти на середній тертці), перемішати з яйцями. В кінці додати борошно, розпушувач і трохи кориці.
- Викласти на деко, застелене пергаментним папером, розрівняти і випікати при 210 ºС протягом 8-10 хвилин.
- Змішати всі інгредієнти для джему, варити протягом 20 хвилин і охолодити.
- Для крему збити сметану разом з цукровою пудрою.
- Морквяний джем відкинути на сито, щоб стік зайвий сироп.
- Цим сиропом злегка просочити бісквіт, змастити сметаною і зверху викласти джем. Згорнути в рулет і прибрати в холодильник на годину.
Як подавати морквяний рулет
Готовий рулет присипати цукровою пудрою і порізати на порції.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити солодкі морквяні кекси , а також ділилися рецептом морквяного кексу в хлібопічці.