Кростата – це солодкий пиріг з пісочного тіста з начинкою. Як наповнювач найчастіше використовують варення або рікоту.
Ми поділимося рецептом літньої кростати із шовковицею, розмарином і білим вином. Такий пиріг виходить дуже смачним і незвичайним.
Кростата із шовковицею
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 438 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 270 г борошна
- 190 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 1 яєчний жовток
- 1 ч. л. лимонної цедри
- 700 г шовковиці
- 100 мл білого сухого вина
- 1 стебло свіжого розмарину
Спосіб приготування:
- Шовковицю помити, скласти в каструлю, залити вином, всипати цукор і розмарин, варити до розчинення цукру. Важливо акуратно мішати ягоди, щоб зберегти їх цілими.
- На стіл насипати гіркою борошно, зробити поглиблення в центрі. Додати дрібно нарізане вершкове масло, яєчні жовтки, цедру і цукор. Замісити однорідне тісто.
- Грудку тіста обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник на 2 години.
- Дістати тісто і розділити його на дві нерівні частини – одна повинна бути більша за іншу вдвічі. Меншу залишити в холодильнику.
- Форму змастити вершковим маслом. Духовку розігріти до 195 °С.
- Більшу грудку тіста розкачати в шар товщиною 2-3 мм і викласти у форму, розрівнявши бортики. Проколоти корж виделкою, накрити папером для випічки і випікати в духовці 15 хвилин. Дістати з духовки, покласти і розрівняти начинку.
- З меншої грудки тіста розкачати корж 2-3 мм завтовшки і нарізати на смужки 1,5 см завширшки. Викласти їх решіткою на начинку. Випікати 15 хвилин.
Як подавати пиріг
Дістати з духовки, дати трохи охолонути, розрізати на порційні шматки.
Дивіться відео, що можна приготувати з шовковиці:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти пиріг із шовковицею від Марти Стюарт. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, чим корисна шовковиця.