Лазанья – традиційна страва італійської кухні. Її готують з листів пасти, чергуючи їх з начинкою і соусом бешамель. Даша Малахова запропонувала десертний варіант лазаньї: з дріжджових млинців і сиру з ванільно-вершковою заливкою.
Солодка сирна лазанья
Інгредієнти:
- 500 мл теплого молока
- 2 яйця
- 5 ст. ложок борошна
- 2-3 ст. ложки цукру
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 4 ст. ложки рослинної олії
Для начинки:
- 300 г сиру 15%
Для соусу:

- 250 вершків 33%
- 3 сирих яєчних жовтки
- цукор – за смаком
- 1 стручок ванілі
Рецепт приготування:
- Приготуйте тісто на млинці, змішавши тепле молоко з дріжджами і цукром. Перемішайте і залиште, щоб дріжджі трохи забродили.
- Просійте в миску борошно, вбийте яйця і перемішайте. Додайте рослинну олію, трохи солі, перемішайте і спечіть млинці.
- До форми для запікання викладіть млинці, чергуючи з сирною начинкою.
- Приготуйте соус, збивши вершки з жовтками. Додайте цукор за смаком і насіння ванілі, розрізавши ванільну паличку.
- Залийте соусом "лазанью" з млинців і запікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 175 °С.
- За 10 хвилин до готовності посипте лазанью цукром, щоб утворилася красива карамельна скоринка.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати дієтичні млинці з цільнозернового борошна. Ми також ділилися рецептом пишних оладок на кефірі.
Дивіться відео, як приготувати млинці, не забруднивши гору посуду:
Читайте також: