Звичну яблучну шарлотку можна урізноманітнити, якщо приготувати її з карамеллю. А щіпка ваніліну або кориці зроблять пиріг ароматнішим.
Шарлотка з карамеллю
Інгредієнти:

- 3 яблука
- 3 яйця
- 90 г цукру
- 90 г борошна
- 3 ст.л. цукру без гірки для карамелі
- 30-50 г вершкового масла
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 С.
- Форму діаметром 20-23 см змастіть маслом і присипте борошном.
- Приготуйте карамель. У каструльку насипте цукор, додайте ложку води при бажанні і на сильному вогні розтопіть і чекайте, поки не вийде коричнева карамель. Вилийте її в форму і розподіліть по дну. На карамель покладіть шматочки масла і відставте.
- Приготуйте бісквітне тісто. Розділіть яйця на білки і жовтки. Додайте 1/3 цукру і збийте ще, до блиску.
- Збийте жовтки з цукром, що залишився. За допомогою ложки акуратно змішайте білки і жовтки.
- Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
- Яблука поріжте на четвертинки, а потім шматочками прямо в форму. Залийте тістом і струсіть.
- Випікайтет при 180 С півгодини, а потім ще півгодини при 160 С. Готову шарлотку переверніть на решітку і остудіть.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюартт. Також ми розповідали, як спекти мигдальне печиво.
Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова:
Читайте також: