Готуємо легкий, смачний і свіжий салат із зелені, весняних овочів, горіхів і сиру з медово-лимонною заправкою. Якщо ви дотримуєтеся Великого посту, замініть фету соєвим сиром тофу.
Весняний салат з редису
Складові:
- пучок молодого шпинату або іншої зелені
- 3-5 шт. редису
- 1 морква
- 100 г фети або тофу
- жменя підсмаженого мигдалю
- кунжут
- оливкова олія
- лимонний сік
- мед
- сіль, перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зелень помити і замочити в холодній воді на півгодини. Обсушити, при необхідності порвати руками і викласти на тарілку.
- Редис помити і тонко нарізати.
- Моркву почистити і натерти на тертці.
- Для заправки змішати 2-3 ст.л. оливкової олії, додати по чайній ложці меду і гірчиці. Посолити і поперчити.
- Викласти на зелень редис, терту моркву, нарізаний кубиками сир і мигдаль.
- Полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом картопляного салату з фетою. Ми також писали, як приготувати гаспачо з буряка. Крім цього, ми розповідали, як приготувати весняні соуси діп до овочів.
Дивіться відео, як приготувати легку заправку для салату: