Петровський квас найкраще підходить для приготування окрошки, ботвіньї та інших холодних перших страв. Цей напій є різновидом класичного сухарного квасу, в який перед розливом по пляшках замість меду і хрону додаються родзинки.
Петровський квас
Час приготування:
- 3 доби
Калорійність:
- 27 ккал на 100 г
Інгредієнти на 5 л:
- 800 г житніх сухарів
- 4 л води
- 0,5 ст. л. борошна
- 100 г цукру
- 100 г меду
- 100 г тертого хрону
- 25 г дріжджів
Спосіб приготування:
- Добре підсмажені в духовці сухарі залити окропом і поставити на добу в тепле місце.
- Процідити закваску через марлю в емальований посуд і додати воду. Дріжджі і борошно розвести в невеликій кількості теплої квасу, влити в решту квасу.
- Додати цукор і поставити в тепле місце для бродіння на 5-6 годин. Перед тим як розливати квас в пляшки, додати в нього мед і хрін.
- Пляшки з квасом закупорити і поставити в холодильник на дві доби. Подавати зі шматочками льоду.
Корисна порада
Замість хрону в квас можна додати тертий корінь імбиру.
Дивіться відео, як зробити вівсяний квас:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати швидкий малиновий квас . Крім цього, ми ділилися рецептом окрошки на білому квасі .