Сушена спаржа не має ніякого відношення до тієї звичної спаржі, яку ми знаємо, – зеленого щільного стебла, з якого готують страви навесні . Це пінка, яка була знята з соєвого молока. Китайська назва такого продукту – фучжу.
Перед приготуванням сушену спаржу потрібно обов'язково замочити в холодній воді на кілька годин. Після закінчення зазначеного часу потрібно відкинути її на друшляк, щоб стекла зайва рідина, після чого нарізати смужками 5-6 см в довжину.
Соєва спаржа з грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 113 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г глив і печериць
- 1 склянка замоченої на ніч фучжу без спецій
- 1/2 ч. л. куркуми
- 1/2 ч. л. меленого червоного перцю чилі
- 1/2 ч. л. карі
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. кунжуту
- 3-4 ст. л. оливкової олії
- Соєвий соус
- Сіль
Спосіб приготування:
- Промиваємо гриби під проточною водою. Промокаємо рушником, щоб прибрати зайву вологу.
- Нарізаємо печериці на половинки, гливи рвемо руками на довгі смужки. Обсмажуємо гриби на олії до готовності, приблизно 7-10 хвилин.
- До смажених грибів додаємо соєву спаржу, з якої попередньо зливаємо воду. Заправляємо спеціями, сіллю.
- Тушкуємо на сковороді без кришки протягом 5 хвилин, щоб фучжу ввібрала сіль і спеції.
- Як тільки волога випарується, кладемо на сковороду дрібно нарізаний часник і кунжут.
Як подавати страву
Коли кунжут підрум'яниться, можна знімати страву з плити і подавати на стіл, поливши соєвим соусом.
Дивіться відео, як приготувати грибний суп:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату .