Олексій Суханов готує кекс із дріжджового тіста, додаючи в начинку родзинки, фініки, горіхи, цукор і мелену корицю.
Мармуровий кекс
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 1 ст.л. цукру
- 500 г борошна
- 20 г пресованих дріжджів
- дрібка солі
- 1 яйце
- 250 мл молока
- 0.5 ч.л. меленого анісу
- рослинна олія
Для начинки:
- родзинки
- нарізані фініки
- коньяк
- 100 г вершкового масла
- горіхи
- 2 ст.л. цукру
- мелена кориця
Рецепт приготування:
1. Ізюм і фініки миємо і замочуємо в коньяку.
2. Дріжджі кришимо в миску, заливаємо теплим молоком, додаємо столову ложку цукру і добре перемішуємо. Додаємо яйце, аніс і м'яке вершкове масло, ще раз перемішуємо.
3. Всипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Ми залишаємо тісто на годину, щоб воно підійшло. Обминаємо тісто і ставимо ще підійти.
4. Для начинки розтоплюємо вершкове масло, додаємо замочені сухофрукти і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
5. Тісто розгортаємо в пласт. Викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи по всьому тісту. Посипаємо цукром, колотими горіхами і корицею. Звертаємо все в рулет.
6. Форму для кексу з отвором в центрі змащуємо рослинним маслом і викладаємо тісто.
7. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 45-50 хвилин. Перед подачею кекс охолоджуємо і розрізаємо на шматки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смакоти, які можна приготувати з перестиглих бананів. Ми також писали, як спекти лимонний кекс від Валентини Хамайко.