Відомий український кондитер Ліза Глинська поділилася своїм фірмовим рецептом млинців "Сюзетт". Це один з найвідоміших десертів французької кухні, який представляє собою виграшну комбінацію найтонших крепів і освіжаючого цитрусового соусу.
Для початку вам потрібно буде приготувати "горіхове" масло. Для цього слід прогріти вершкове масло в сотейнику на середньому вогні, до утворення коричневого осаду. Таке масло французькі кондитери називають "горіховим", оскільки воно має аромат обсмаженого фундука.
Млинці з апельсиновою карамеллю
Інгредієнти:
Тісто для млинців:
- Борошно – 130 г
- Цукор – 20 г
- Молоко – 300 мл
- Яйця – 3 шт. (150 г)
- Цедра одного апельсина
- "Горіхове" масло – 60 г
- Лікер Куантро (Cointreau) – 50 мл
- Сіль
Апельсинова карамель:
- Цукор – 40 г
- Вершкове масло – 20 г
- Лікер Куантро (Cointreau) – 20 мл
- Філе, сік і бланширована цедра 2-х апельсинів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- У ємності змішуємо яйця з цукром, додаємо Куантро (апельсиновий лікер) і сухі інгредієнти: борошно, сіль і цедру апельсина. Гарненько перемішуємо все віночком, щоб не було грудочок. Така послідовність змішування інгредієнтів дасть вам гарне, однорідне тісто, без крупинок і грудочок.
- Тепер введемо всі рідкі інгредієнти: гаряче молоко і тепле "горіхове" масло. Важливо використовувати саме гаряче молоко, оскільки частково заваримо борошно, що згодом вплине на смак млинців.
- Обсмажуємо млинці на сковороді.
- З апельсина знімаємо цедру і вирізаємо філе.
- На сковороду кладемо цукор і чекаємо появи аромату карамелі з легкою гіркуватістю. Перемішувати цукор не потрібно. Потім додаємо вершкове масло, злегка нахиляє сковороду, щоб допомогти маслу розтопити карамель.
- Тепер вливаємо Куантро і ... почекаємо ще кілька секунд: нехай спирти випаруються. Додаємо сік, філе і бланшировану цедру апельсина. Випаровуємо на повільному вогні до стану густого сиропу.
- Скручуємо млинці в трубочки і нарізаємо смужками завширшки 2-3 см.
Приступаємо до подачі:
Перший спосіб: викладаємо нарізані шматочки в гарячу апельсинову карамель.
Другий спосіб: складаємо млинець навпіл кілька разів і поливаємо апельсиновою карамеллю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сегодня" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.
Дивіться відео, як приготувати апельсинові оладки: