I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Крем-брюле "Карамель": рецепт французького десерту від Лізи Глинської

Відомий кондитер розповіла, як приготувати крем-брюле на власній кухні

"Крем-брюле "Карамель" (дослівно з французької "обпалені вершки") – знаменитий французький десерт на основі крему англез. Класичний варіант крем-брюле має вершковий смак з ноткою ванілі. Але оскільки в ньому яскраво виражений смак жовтків, які складають основу рецепта , я вважаю за краще готувати цей десерт на основі карамелі. Вона чудово маскує смак жовтка! Якщо у вас немає газового пальника, не біда: крем-брюле навіть без карамельної скоринки просто чудовий. Насолоджуйтесь!", – написала Ліза Глинська в своєму Instagram.

Крем-брюле "Карамель"

Реклама
42849470_303582786904683_2350720391414471518_n
Крем-брюле від Лізи Глінської
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Складові:

Реклама
  • Вершки (жирність 18-21%) – 500 мл
  • Яєчні жовтки (6 штук) – 120 г
  • Стручок ванілі (насіння)
  • Цукор – 140 г
  • Вода – 30 мл

Рецепт приготування:

  1. У сотейник налити воду, потім додати цукор і поставити на вогонь. Не заважати! На низьких градусах є ймовірність кристалізації цукру, тому потрібно лише злегка нахиляти сотейник, а не перемішувати суміш. Варити до стану коричневої карамелі.
  2. Змішати жовтки з 1/4 вершків.
  3. Зняти карамель з вогню і відразу ж, тонкою цівкою, залити в карамель гарячі вершки (без жовтків!) З насінням ванілі. Перемішати.
  4. Процідити карамельні вершки через сито і з'єднати з жовтками.
  5. Розлити отриманий крем (на вигляд, звичайно, він поки нагадує більше соус) по керамічних формочках.
  6. Запікати крем-брюле на водяній бані: формочки з кремом поставити в глибоку ємність (лист), налити окріп до середини формочок і помістити в духовку, розігріту до 130 С, на 25-30 хвилин.
  7. Після закінчення часу вимкнути духовку і злегка відкрити дверцята. Не виймаючи десерт з духовки, дати йому повністю охолонути. Не переживайте: у гарячому стані крем-брюле злегка "тремтить" в центрі.
  8. Коли крем охолоне, поставити його в холодильник і залишити ще на кілька годин.
  9. Перед подачею присипати крем-брюле тростинним цукром і обпалити поверхню за допомогою газового пальника для створення тонкої карамельної скоринки. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до 3-х діб.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничної панна котти. Ми також розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле.

Дивіться відео, як приготувати сметанне суфле з ягодами на сніданок:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти