Якщо терміново захотілося шашлику, а до вихідних ще не скоро, його можна приготувати вдома. Хіба що не буде особливого антуражу пікніка, а так – домашній шашлик з духовки може бути нічим не гірше. Головне – вибрати якісне м'ясо і замаринувати його. Наприклад, свинина в маринаді зі сметани, прянощів і зелені, виходить дуже ніжною і соковитою. Також можна додати рідкий дим для ідеального смаку. Отже, як приготувати шашлик удома – читаємо нижче.
У календарі свят травня шукайте найоригінальніші ідеї для подарунків.
Шашлик зі свинини в духовці
Інгредієнти
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 ст. л. сметани
- 2 ч. л. хмелі-сунелі
- 1,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. лимонного соку
- Кілька гілочок кропу і петрушки
Спосіб приготування
- Свинину наріжте досить великими шматочками.
- Перекладіть м'ясо в глибокий посуд і додайте туди сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сметану і вичавіть лимонний сік. Додайте мед і дрібно посічену зелень.
- Перемішайте і залиште маринуватися приблизно на 1 годину.
- Змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї замариноване м'ясо. Поставте форму в духовку і запікайте близько 1 години за температури 180 градусів у режимі конвекції.
- Потім переверніть м'ясо і запікайте ще кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки.
- Подавайте шашлик зі свинини разом з улюбленими соусами.
Тут знайдете 5 рецептів маринаду для найсмачнішого шашлику.
Читайте також:
- Смажимо м'ясо смачно і правильно – за порадами шеф-кухаря
- Час шашлику: 5 найкращих рецептів для кожного виду м'яса
- Лишився шашлик після пікніка? Ось п'ять способів дати йому друге життя
- Готуємо шашлик з риби в м'ятно-лимонному маринаді – рецепт
- Як заморозити, а потім і розморозити стейк правильно – 5 легких лайфхаків