Травневі свята – традиційний час для відкриття сезону шашликів. І хоча через карантинні заходи вилазки на природу в Україні будуть обмежені мінімум до 11 травня, ви можете без проблем приготувати смачний шашлик на дачі.
Ми пропонуємо зробити шашлик з курки – це найкорисніший і низькокалорійний варіант. Головне, правильно замаринувати м'ясо і не пересушити його на вугіллі.
Курячий шашлик з розмарином
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 кг курячого філе
- 1 стакан натурального йогурту
- 3 зубчики часнику
- 2 ст.л. нарізаної петрушки
- 1 ст.л. нарізаного свіжого розмарину
- Сіль, перець
- Сік і цедра половини лимона
Спосіб приготування:
- Нарізати куряче філе кубиками середнього розміру. Скласти в миску.
- Додати йогурт без добавок, видавлений через прес часник, дрібно нарізану петрушку, розмарин, сіль і перець. Додати лимонний сік і цедру.
- Добре перемішати і поставити на в холодильник мінімум на півгодини.
- Потім насадити куряче філе на шампури, обсмажити на гарячому вугіллі близько 10-15 хвилин, перевертаючи. Не пересушити.
- Подавати курячий шашлик з будь-яким соусом і гарніром на свій смак.
Дивіться відео, як правильно приготувати маринад для шашлику:
Курячий шашлик з м'ятно-огірковим соусом
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
Для шашлику:
- 8 курячих грудок
- 150 мл натурального йогурту
- 1 ст.л. меленого перцю чилі
- 1 ст.л. меленого кумина (зіри)
- 1 ст.л. меленого коріандру
- 2 ст.л. меленої куркуми
Для соусу:
- 1 огірок
- 125 мл натурального йогурту
- Сік 1/4 лимона
- Кілька гілочок м'яти
- Сіль
Спосіб приготування:
- Курку нарізати середніми кубиками.
- Змішати в мисці йогурт і спеції, додати шматочки курки і залишити на 30-60 хвилин.
- Дістати курку з маринаду, струсити надлишки. Готувати на шампурах або решітці над добре розігрітими вугіллям близько 15-20 хвилин. Не пересушити.
- Для соусу огірок нарізати дрібними кубиками. Зелень помити і порубати. Змішати йогурт з огірком, м'ятою, сіллю і соком лимона.
- Подавати курячий шашлик разом з йогуртовим соусом.
Курячі шашлички по-карибські
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 600 г філе курячих грудок або стегенець
- 2 манго, очищених і нарізаних великими кубиками
Для маринаду:
- Дрібно натерта шкірка 1 лайма
- 2 ст.л. соку лайма
- 1 ч.л. рому, коньяку або хересу
- 1 ст.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. кориці
Спосіб приготування:
- Курку помити і нарізати кубиками зі стороною близько 2 см.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду, додати шматочки курячого філе і ретельно перемішати. Залишити в холодильнику мінімум на 1 годину (можна на ніч).
- Курку насадити на шампури (або на дерев'яні шпажки), чергуючи з кубиками манго.
- Готувати кебаб на добре розігрітих вугіллі протягом 15-20 хвилин, час від часу повертаючи шампури і змащуючи курку і манго маринадом. Слідкуйте, щоб шматочки манго не підгоріли.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлик з курки з помідорами чері. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити шашлик в банці в духовці .