Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачніший апельсиновий джем

Домашній джем з апельсинів стане відмінним подарунком на Новий рік і Різдво

Цей рецепт апельсинового джему досить простий, але коли ви його приготуєте, то більше ніколи не захочете купувати варення в магазині.

Дивіться відео, як зварити компот з мандаринів:

Щоб розділити апельсини на дольки без білих плівок і насіння, скористайтеся нашою простою інструкцією.

Домашній апельсиновий джем

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 141 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг часточок апельсина
  • Від 750 г до 1 кг (4-5 чашок) цукру
  • Сік одного апельсина
  • Сік одного лимона
  • 1 стакан тертої апельсинової кірки (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви хочете додати апельсинові кірки в джем, зніміть тільки помаранчевий шар цедри, інакше варення гірчитиме. Видаліть і викиньте білу частину шкірки.
  2. Розріжте апельсини на шматочки по 1 см, додайте цукор і дайте постояти кілька годин, щоб виділився сік. Видаліть насіння (вони будуть плавати на поверхні).
  3. У каструлю додайте шматочки апельсинів, цукор, лимонний і апельсиновий соки. Доведіть до кипіння на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
  4. Коли суміш закипить, зменшіть нагрів до мінімуму і перемішуйте кожні кілька хвилин, щоб переконатися, що вона не прилипає до дна каструлі.
  5. Варіть на невеликому вогні, поки джем не випарується на дві третини (це займе від одного до півтора годин).
  6. Якщо ви плануєте додати апельсинову цедру, зробіть це, коли суміш увариться наполовину (через 40-50 хвилин після початку приготування).
  7. Дати джему повністю охолонути далеко від будь-яких джерел вологи. Бажано накрити каструлю чистим рушником, але не кришкою, тому що на ній будуть збиратися краплі конденсату.

Як зберігати джем

Як тільки суміш охолоне, перелийте її в стерилізовані банки. Зберігайте джем в сухому прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити кислі апельсини і грейпфрути солодкими. "Сьогодні" також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти