Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Найдухмяніше полуничне варення – 5 найкращих рецептів

Ціни на полуницю трохи пішли на спад, тому час задуматися, як її закатати в банки. У цій добірці знайдете рецепти варення-п'ятихвилинки, полуничного варення з розмарином і лимоном та інші
Варення-п'ятихвилинка з полуниці
Варення-п'ятихвилинка з полуниці / Фото: freepik.com

Безумовно, полуниця чудова в свіжому вигляді і в будь-яких стравах, які з нею або з неї готуються. Але взимку не менш смачно відкрити банку з полуничним варенням, найароматнішим. Нижче зібрані найкращі рецепти, які є обов'язковими до застосування. Це і класичний варіянт з цілими ягодами, густі джеми, прозорі конфітюри з додаванням желатину і всім відоме варення-п'ятихвилинка. А щоб це літо не минуло дарма та лишилося в пам'яті, скористайтеся лайфхаками з нашого календаря.

Варення з полуниці на зиму

Найсмачніше варення з полуниці
Найсмачніше варення з полуниці / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1,5 кг полуниці
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки і перебрати, залишивши тільки цілі невеликі ягоди. Потім помістити їх в каструлю, пересипавши цукром, накрити кришкою і залишити на 3 години.
  2. Варення слід варити в три етапи: на маленькому вогні довести до кипіння і варити по 5 хвилин, знімаючи піну.
  3. У проміжках між варінням накрити каструлю кришкою і дати варенню настоятися впродовж шістьох годин.
  4. Готове варення гарячим фасувати в стерилізовані банки, закрити прокип'яченими кришками і дати охолонути за кімнатної температури.
  5. Полуничне варення з цілими прозорими ягодами можна подати до столу як запашний десерт.

Густе варення з полуниці

Ідеальне полуничне варення для ідеальних Терезів
Ідеальне полуничне варення для ідеальних Терезів / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукру
  • сік 1 лимона

Спосіб приготування:

  1. Полуницю перебрати, видалити плодоніжки і зважити. Ретельно промити під холодною водою.
  2. Засипати ягоди цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб полуниця пустила сік.
  3. Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і варити на середньому вогні близько 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Потім ягоди подрібнити блендером або розім'яти дерев'яною ложкою. Каструлю повернути на вогонь і, помішуючи, варити ще 20-25 хвилин.
  4. Розкласти полуничний джем в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в сухому темному місці.

Варення-п'ятихвилинка з полуниці

Варення з полуниці за 5 хвилин
Варення з полуниці за 5 хвилин / Фото: freepik.com

Складові:

В тренді
  • 500 г цукру
  • 1 кг свіжої полуниці

Спосіб приготування:

  1. Полуницю вимити, видалити плодоніжки, викласти в глибокий посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 4-5 годин.
  2. Зацукровану полуницю перекласти в каструлю, довести до кипіння на несильному вогні, зняти піну і продовжувати кип'ятити, 5 хвилин.
  3. Гарячу полуницю розлити по сухих стерилізованих банках, закатати кришками. Остудити, перевернувши кришкою вниз. Зберігати в холодильнику.

Варення з полуниці з лимоном і розмарином

Незвичайне варення з полуниці
Незвичайне варення з полуниці / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 750 г свіжої або замороженої полуниці
  • 2 свіжі гілочки розмарину
  • 200 мл цукру або за смаком
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. сиропу Гренадін
  • 2 ст. л. текіли
  • 1 ч. л. бальзамічного соусу
  • 1/3 ч. л. меленої суміші перців

Спосіб приготування:

  1. Викласти промиту полуницю в широкий посуд (замороженим ягодам дайте відтанути). Поставити на вогонь, додати гілочки розмарину, цукор, довести до кипіння, кип'ятити 2-3 хвилини і зняти з вогню.
  2. Остудити і прибрати на холод на кілька годин, щоб ягоди просочилися сиропом.
  3. Дістати з холодильника, поставити на вогонь, додати лимонний сік, сироп, текілу, соус і перець, довести до кипіння і варити 5-10 хвилин, акуратно помішуючи або краще струшуючи посуд. Вийняти гілочки розмарину.
  4. Остудити варення, перекласти в скляний посуд, закрити кришкою, зберігати в холодильнику.

Рецепт варення з полуниці з ваніллю і чорним перцем

Полуничне варення з ваніллю
Полуничне варення з ваніллю / Фото: Depositphotos

Інгредіенти:

  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукру
  • 2 пакетики Желфікс 2:1
  • 1 стручок ванілі
  • 10 горошин чорного перцю, розчавлених ножем

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки. Желфікс змішати з чотирма ложками цукру і з'єднати з полуницею. Перемішати.
  2. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
  3. Додати розрізаний уздовж стручок ванілі разом з насінням і чорний перець горошком.
  4. Всипати цукор, що залишився, і варити ще 5 хвилин. Розлити по банках, закрити і перевернути догори дном на 5 хвилин. Дати постояти впродовж доби.

Як швидко засолити огірки і рецепт салату з них за сімейним рецептом Григорія Германа дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся про вишуканий десерт з полуницею та як його приготувати – ітонську плутанину.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти