Головна Сьогодні

Як приготувати імбирне печиво на Новий рік і Різдво

Найпростіший рецепт святкової випічки

Імбирне печиво – один з головних символів зимових свят. Воно готується з додаванням меду і великої кількості прянощів. Імбирне печиво можна прикрасити цукровою глазур'ю, білою або кольоровою.

Імбирне печиво на Новий рік і Різдво

Інгредієнти:

  • 500-550 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г меду
  • 100 мл води
  • 130 г коричневого цукру
  • 25 г цукру
  • 2 ч.л. кориці
  • 2 ч.л. сухого імбиру
  • 0,5 ч.л. меленої гвоздики
  • 1 ч.л. розпушувача

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Налити до сотейника воду, додати мед, цукор і спеції. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння.
  2. Зняти з вогню, додати нарізане вершкове масло шматочками. Розмішати, щоб воно розчинилося.
  3. До великої миски насипати борошно і розпушувач. Тонкою цівкою поступово влити гарячу медову масу, розмішуючи, поки тісто не стане однорідним. Накрити і поставити до холодильника на ніч (або на 2-3 дні).
  4. Дістати тісто за годину до приготування печива, розділити його на кілька частин. Покласти кожну між двома листами пергаментного паперу і розкачати. Чим тонше печиво, тим хрусткішим воно вийде.
  5. Вирізати фігурки, за бажанням зробити в тесті дірочки за допомогою соломинки для коктейлю (так печиво можна буде повісити на ялинку).
  6. Випікати в духовці, розігрітій до 170 С, близько 10 хвилин. Перекласти печиво до коробки і повністю остудити. Зберігати в коробці.

Порада: щоб покрити імбирне печиво глазур'ю, збийте половину яєчного білка в міцну піну (до появи піків). Додайте 55 г цукрової пудри і збивайте далі, до повної гладкості. Всипте ще 55 г пудри і перемішайте. Дайте постояти 10 хвилин.

Перекладіть глазур до пакета, відріжте маленький кінчик і прикрасьте готову випічку. Таку глазур не можна довго зберігати, її потрібно використовувати в день приготування.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділилися рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.

Дивіться відео, як приготувати смачне сирне печиво:

Всі подробиці в спецтемі Новий рік та Різдво 2019

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти