Імбирне печиво – один з головних символів зимових свят. Воно готується з додаванням меду і великої кількості прянощів. Імбирне печиво можна прикрасити цукровою глазур'ю, білою або кольоровою.
Імбирне печиво на Новий рік і Різдво
Інгредієнти:

- 500-550 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 150 г меду
- 100 мл води
- 130 г коричневого цукру
- 25 г цукру
- 2 ч.л. кориці
- 2 ч.л. сухого імбиру
- 0,5 ч.л. меленої гвоздики
- 1 ч.л. розпушувача
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Налити до сотейника воду, додати мед, цукор і спеції. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння.
- Зняти з вогню, додати нарізане вершкове масло шматочками. Розмішати, щоб воно розчинилося.
- До великої миски насипати борошно і розпушувач. Тонкою цівкою поступово влити гарячу медову масу, розмішуючи, поки тісто не стане однорідним. Накрити і поставити до холодильника на ніч (або на 2-3 дні).
- Дістати тісто за годину до приготування печива, розділити його на кілька частин. Покласти кожну між двома листами пергаментного паперу і розкачати. Чим тонше печиво, тим хрусткішим воно вийде.
- Вирізати фігурки, за бажанням зробити в тесті дірочки за допомогою соломинки для коктейлю (так печиво можна буде повісити на ялинку).
- Випікати в духовці, розігрітій до 170 С, близько 10 хвилин. Перекласти печиво до коробки і повністю остудити. Зберігати в коробці.
Порада: щоб покрити імбирне печиво глазур'ю, збийте половину яєчного білка в міцну піну (до появи піків). Додайте 55 г цукрової пудри і збивайте далі, до повної гладкості. Всипте ще 55 г пудри і перемішайте. Дайте постояти 10 хвилин.
Перекладіть глазур до пакета, відріжте маленький кінчик і прикрасьте готову випічку. Таку глазур не можна довго зберігати, її потрібно використовувати в день приготування.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділилися рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.
Дивіться відео, як приготувати смачне сирне печиво: