Запечена курка в духовці – це смачна страва, яке можна готувати як в будні, так і на свята. Ми пропонуємо рецепт фаршированої курки з рисом і мандаринами.
Дивіться відео, як приготувати стріпси з курячого філе:
Перед запіканням птиця маринується в суміші оливкової олії, гірчиці і соєвого соусу, а перед подачею натирається часником. У підсумку виходить апетитна страва з чудовим ароматом.
Курка, фарширована рисом
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 тушка курки
- 125 г оливкової олії
- 1 ст.л. гірчиці із зернами
- 3 ст.л. соєвого соусу з грибним смаком
- 4 зубчики часнику
- Сіль і мелений перець
Для начинки:
- 1 склянка рису
- 1 бульйонний кубик
- 1 ріпчаста цибуля
- 5 часточок мандарина
- 5 штук. барбарису
Спосіб приготування:
- Курку помити і обсушити серветкою.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду, крім часнику, і натерти курку. Поставити на ніч до холодильника.
- Зробити начинку. Розвести кубик курячого бульйону в 2,5 склянки окропу, залити промитий рис. Додати барбарис і відварити до готовності.
- Коли рис охолоне, додати попередньо обсмажену цибулю, поперчити, додати нарізані часточки мандарина і перемішати.
- Дістати курку з холодильника, наповнити рисом і зашити кулінарною ниткою.
- Перекласти в змащену маслом форму і запікати в гарячій духовці близько 1 години.
- Готову курку натерти пропущеним через прес часником.
- На гарнір до фаршированої курки можна подати смажену стручкову квасолю з беконом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом котлет з курячого фаршу. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати курячі стегенця з горошком і картоплею.