Класичний домашній медовик – досить калорійний десерт. Але його можна зробити легше, якщо прошарувати коржі йогуртовим кремом і додати в тісто зовсім маленький шматочок вершкового масла.
Рецепт, звичайно, не найшвидший, доведеться повозитися. Але це того варто, адже в результаті ви отримаєте приголомшливо ніжний, в міру солодкий торт, що буквально тане в роті.
Домашній медовик з кремом
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 311 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для коржів:
- 300 г борошна
- 25 г меду
- 25 г м'якого вершкового масла
- 200 г темного коричневого цукру або звичайного білого
- Дрібка солі
- 1 ч.л. харчової соди
- 2 великих яйця
Для крему:
- 500 г грецького йогурту
- Ваніль
- 2 ст.л. цукрової пудри або за смаком
Для прикрас:
- 50 г горіхів
- 50 г шоколаду
Дивіться відео, як зробити медові млинці:
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці борошно, сіль і соду, просійте.
- Приготуйте водяну баню. У верхню ємність водяної бані вилийте яйця і додайте цукор. Збивайте вінчиком або міксером до тих пір, поки суміш не стане гарячою, пишною і світлою, а цукор повністю не розчиниться.
- У гарячу яєчну масу додайте масло і мед, збийте до повного їх розчинення.
- Додайте в яєчну суміш борошно з сіллю і содою, ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідного тіста. Вимкніть нагрів під водяною банею, але залиште на ній тісто в мисці.
- Приготуйте чотири листи паперу для випічки, намалюйте на них кола діаметром 24 см. Розігрійте духовку до 190 °С.
- Силіконовою лопаткою розмажте чверть тіста по листу рівним шаром, щоб тісто трохи виходило за накреслену лінію.
- По черзі печіть коржі до красивого коричневого кольору, але не перетримуйте їх в духовці. Охолодіть на решітці або на дерев'яній дошці.
- Зробіть крем: додайте в грецький йогурт ваніль і цукрову пудру.
- Покладіть на кожен корж денце від форми і гострим ножем обріжте корж за розміром трафарету. Обрізки від коржів підсушіть в духовці на аркуші і роздробіть для отримання крихти.
- Змастіть коржі йогуртовим кремом (залиште кілька столових ложок для прикраси). Поставте торт в холодильник на ніч.
Як прикрасити торт
Змішайте крихту від коржів і підсмажені подрібнені горіхи. Змастіть боки торта йогуртом, що залишився, обсипте торт зверху і з боків підготовленою крихтою і прикрасьте тертим шоколадом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом медовика з халвою .