Запечена картопля часточками по-селянськи ідеальна в ролі гарніру або закуски, наприклад, до пива. Її можна подавати з будь-якими соусами: барбекю, гірчичним, часниковим або йогуртовим.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на пікніку:
Картопля, запечена в духовці з часником
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 96 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 4 ст. л. діжонськой гірчиці
- 2 ст. л. олії
- 1 ст.л. м'якого вершкового масла
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 головка часнику
- 1 щіпка сухого орегано
- 1 ч. л. лимонної цедри
- Велика морська сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно помити за допомогою чистої губки для посуду, розрізати на четвертинки.
- В окремій ємності з'єднати гірчицю, олію, лимонний сік, орегано, цедру і сіль, ретельно перемішати.
- Викласти картоплю в гірчичну суміш, щоб кожна часточка була покрита нею.
- Часточки часнику покласти до картоплі і перекласти все на деко, зверху розкласти шматочки вершкового масла.
- Поставити деко в духовку, розігріту до 200 °С, на 20 хвилин. Потім дістати, перевернути кожну скибочку і поставити назад в духовку на 15 хвилин.
Як подавати картоплю
⠀
Готову страву прикрасити гілочками розмарину і посипати кедровими горішками або гарбузовим насінням.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом фаршированого картоплі з сиром, беконом і сметаною в духовці. Ми також розповідали, як приготувати смачну піцу з картопляного тіста .