Сирна запіканка з гарбузовим пюре і апельсиновою цедрою – смачне і ароматне блюдо для осіннього сніданку. Її можна подавати разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або абрикосовим варенням.
Мармурова запіканка з сиру і гарбуза
Складові:

- 500 г сиру
- 500 г пюре із запеченої гарбуза
- 170 г цукру
- 4 яйця
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ч.л. тертої цедри апельсина
Рецепт приготування:
- Сир і 100 г цукру подрібнити блендером до отримання однорідної маси. Додати 2 яйця і 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, перемішати.
- Запекти нарізану гарбузову м'якоть в духовці. Віджати її через марлю, складену в три-чотири шари.
- Гарбузову м'якоть, 70 г цукру і цедру апельсина подрібнити блендером, додати 2 яйця, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, перемішати.
- Роз'ємну форму діаметром 22 см застелити папером для випічки і змастити маслом. Чергуючи, по столовій ложці викласти сирну і гарбузову суміші.
- Поставити в розігріту до 180 С в духовку і випікати духовці близько години. Готову запіканку остудити у формі, і тільки тоді зняти бортики від форми.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з мандаринами. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати запіканку з сиру з яблуками і маком. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну запіканку в мікрохвильовці
Дивіться відео, як приготувати рожеві сирники: