Такий пиріг можна приготувати і з іншими літніми ягодами: малиною, шовковицею, чорницею.
Пиріг з ожиною та яблуками
Складові:
Для тіста:
- 175 г м'якого вершкового масла
- 175 г цукру
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- терта цедра одного лимона
- 500 г очищених яблук
- 150 г ожини
Для посипання:
- 75 г холодного нарізаного масла
- 75 г борошна
- 50 г цукру
- 75 г мюслі
- 1/2 ч.л. розпушувача
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Збити міксером яйця разом із цукром і вершковим маслом. Додати борошно, розпушувач і натерту цедру.
- Збити на низькій швидкості. Перелити тісто у форму 18 х 28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкласти тонко нарізані яблука й ожину.
- Збити всі інгредієнти для посипання в блендері до отримання крихти. Посипати фрукти.
- Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
- Перед подачею остудити і розрізати на порційні квадрати.
Нагадаємо, раніше ми писали, кяк приготувати торт із печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чизкейка із сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати вино з ожини: