Чизкейк "Мохіто" отримав свою назву завдяки додаванню лайма і м'яти. Цей десерт без випічки готується досить просто, але неодмінно здивує своїм ефектним виглядом і оригінальним смаком.
Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою::
Для приготування чизкейку також використовується японський чай матча, який не тільки подарує десерту цікаву нотку, але і забезпечить вас порцією корисних для здоров'я антиоксидантів.
Чизкейк "Мохіто"
Час приготування:
- понад 3 години
Інгредієнти:
- 170 г цукрового або вівсяного печива
- 90 г вершкового масла
- 30 г кокосової стружки
- 500 г сиру 9%
- 1 склянка + 1 ст.л. молока
- 5 ст.л. цукрової пудри або за смаком
- 25 г швидкорозчинного желатину
- 1 пучок м'яти
- 1 лайм середнього розміру
- 1,5 ч.л. японського чаю матча
Спосіб приготування:
- Налити в каструлю молоко і довести до кипіння.
- Додати промитий пучок м'яти, довести до кипіння і варити ще 2-3 хвилини. Зняти каструльку з вогню.
- Добре промити лайм. Натерти цедру на дрібній тертці і додати до м'ятної настоянки, щойно знятої з вогню. Залишити на 1 годину.
- Печиво розламати на шматочки, змішати з кокосовою стружкою і подрібнити у блендері в дрібну крихту. Додати розтоплене вершкове масло і перемішати.
- Утрамбувати печиво в роз'ємну форму і поставити до холодильника на годину.
- Сир протерти через сито, додати цукрову пудру і перемішати.
- Процідити молоко в миску, придатну для мікрохвильової печі. В отриману рідину додати чай матчу і підігріти в мікрохвильовій печі протягом 2 хвилин. Не кип'ятити.
- Дістати з мікрохвильовки і всипати желатин. Ретельно перемішати і влити ароматизоване молоко в солодку сирну суміш. Збити міксером.
- Дістати форму з основою чизкейка з холодильника. Зверху рівномірно викласти збиту рідку суміш. Прикрасити зверху свіжими листочками м'яти. Прикрити форму харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ніч.
- Вранці зняти плівку і акуратно вийняти чизкейк з форми.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коктейль "Мохіто".