Бозбаш – це популярний на Кавказі суп на основі бульйону з баранини. Він відрізняється обов'язковим додаванням гороху нут. Набір овочів може бути дуже різним, залежно від регіону та пори року. Поряд з основними овочами і цибулею до бозбашу можуть входити морква, ріпа, солодкий перець, кабачки, яблука, кислі сливи або алича, томати, стручки квасолі, баклажани і сухофрукти.
Бозбаш за рецептом Асмік Гаспарян
Інгредієнти:
- Баранячі реберця – 1,5 кг
- Нут – 150 г
- Морква – 2 шт.
- Яблука кислих сортів – 2 шт.
- Томати у власному соку – 5 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Кінза – 5 гілочок
- Сіль – 30 г
- Зіра – 12 г
- Чорний перець горошком – 15 шт.
- Хмелі-сунелі – 13 г
- Коріандр – 6 г
- Вода – 3 л
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баранячі реберця розріжте поперек по 2 ребра. Залийте водою. Відваріть на повільному вогні протягом 1,5 години разом з попередньо замоченим у воді нутом і сіллю.
- Потім додайте нарізані кільцями моркву і скибочки яблук, і цілий перець чилі. Проваріть 15 хв. Після цього додайте кубики болгарського перцю і подрібнені томати у власному соку.
- Розітріть в ступці зіру, насіння коріандру і чорний перець горошком. Додайте до супу. Додайте хмелі-сунелі і нарізану півкільцями цибулю. Перемішайте і проваріть ще 2 хвилини.
- При подачі посипте суп подрібненими кінзою і часником.
Нагадаємо, в тринадцятому випуску "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки зіграли в "Крокодила". У дванадцятому юні кулінари торгували десертами. В одинадцятому ефірі підлітки зіграли в "Монополію". У десятому випуску юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі вони перетворилися на супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили до "Матриці".
Читайте також: