Віскі можна пити просто так, а можна приготувати з нього смачні домашні коктейлі. Ми рекомендуємо зробити з ним коктейль Манхеттен, каву по-ірландськи від шеф-кухаря Джеймі Олівера і м'ятний джулеп за рецептом актриси Різ Візерспун.
Дивіться відео, як розпізнати неякісний алкоголь:
До речі, калорійність 100 г віскі – 250 ккал.
Коктейль Манхеттен
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- Кілька кубиків льоду
- 50 мл житнього віскі
- 20 мл червоного солодкого вермуту
- 2-3 краплі ангостури
- 1 коктейльна вишня
Спосіб приготування:
- Викладіть в склянку лід.
- Влийте віскі, вермут і ангостуру і ретельно перемішайте.
- Перелийте напій в охолоджений коктейльний келих і прикрасьте вишнею. Лід при подачі не потрібен.
Кава по-ірландськи: класичний рецепт від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 чашка свіжозвареної гарячої кави
- 2 ч.л. коричневого цукру
- 1 шот ірландського віскі
- Жирні вершки, злегка збиті
Спосіб приготування:
- Візьміть жароміцний скляний стакан для глінтвейну і наповніть його гарячою водою. Вилийте рідину.
- Додайте гарячу каву і цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився.
- Влийте віскі і ще раз перемішайте.
- Потім налийте збиті вершки по теплій перевернутій ложці, дуже акуратно, щоб вони залишилися на поверхні напою. Не перемішуйте.
- Готовий напій можна прикрасити меленою корицею, кавовими зернами або какао-порошком.
М'ятний джулеп від Різ Візерспун
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 2 пучки свіжої м'яти
- 4 чашки бурбона
- Цукрова пудра – для подачі
- М'ятна настоянка
- Простий сироп (половина води, половина цукру)
- Лід – за смаком
Спосіб приготування:
- Налийте 3 1/2 чашки бурбона у велику скляну миску для пуншу або скляний глек.
- Додайте 1 склянку простого сиропу в бурбон. По ложці за раз, додайте м'ятну настоянку, поки не досягнете бажаного смаку (Різ зазвичай додає 3 столові ложки).
- Вилийте всю суміш назад в пляшку або глечик і поставте в холодильник на 24 години.
- Наповніть склянки колотим льодом до середини. Потім додайте гілочку м'яти, після цього насипте льоду до верху.
- Додайте охолоджений м'ятний джулеп і посипте цукровою пудрою.
Порада: ви можете зробити м'ятну настоянку самостійно. Для цього візьміть 20-40 листків м'яти і замочіть їх на 15 хвилин в 90 мл бурбона.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати коктейль "Маргарита". Крім цього, ми ділилися рецептом коктейлю "Секс на пляжі".