Екзотичний фрукт помело лікарі рекомендують вживати в холодну пору року через його корисні властивості. Як правильно вибрати плід і кому його їсти не можна, читайте далі.
Лікарі стверджують, що плід помела – чемпіон серед цитрусових за кількістю вітамінів. А за смаком він нагадує суміш апельсина з грейпфрутом.
"Помела повинна бути помаранчева і важка, а також пружна. А ось, коли вона м'яка, то значить, що вже зіпсована", – пояснює продавець помело.
На відміну від інших цитрусових, у цього фрукта дуже товста шкірка. Тому, щоб почистити помело, потрібно докласти трохи зусиль.
Плід помело багатий вітамінами групи В, які просто необхідні організму в холодну пору, зазначає дієтолог.
"Коли люди хворіють респіраторними вірусними інфекціями дуже корисно і дуже добре вживати саме цей фрукт", – радить дієтолог Інна Раілко і додає, що фрукт низькокалорійний, тому підходить для перекусів.
Але, якщо ви алергік, якщо є в принципі алергія на цитрусові, то треба взагалі виключити, попереджає фахівець і додає, що помело також не можна людям з хворим шлунком.
Раніше ми з'ясовували, що є, щоб залишатися молодим : Антивікова дієта.