I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як підтримувати імунітет за допомогою харчування

Дізнайтеся, як харчуватися, щоб не захворіти в осінньо-зимовий період

В осінньо-зимовий період імунітет слабшає і більш схильний до різних інфекцій та вірусів. Щоб не захворіти на ГРВІ та грип в цьому сезоні, потрібно підтримувати свій імунітет. На це впливає безліч факторів, один з яких – наше харчування.

Чи справді імуномодулятори допомагають зміцнити імунітет – відео:

Реклама

Редакція Сьогодня.Lifestyle поговорила з дипломованим нутриціологом і засновницею школи правильного харчування theBODY school Софією Рожко та дізналася, як необхідно харчуватися, щоб підвищити імунітет.

"На імунітет впливають такі чинники: харчування, фізичне навантаження, сон і стрес. Кожен із цих компонентів, а ліпше – їх комплекс, допомагає нам підтримувати здоров'я в нормі, "- коментує нутриціолог.

Реклама

Софія Рожко
Софія Рожко / Фото: Олег Батрак


Одним з найбільш важливих органів у людини є кишечник. У ньому продукується серотонін, який покращує наш настрій. Його мікрофлора впливає безпосередньо і на імунітет.

Якщо говорити про харчування, то є два типи продуктів, які позитивно впливають на захисні функції організму: це пробіотики і пребіотики .

  • Пробіотики – це живі бактерії, які живуть в кишечнику. Можна приймати їх у добавках, а також вживати кисломолочні продукти, як з тваринного, так і з рослинного молока.

* Якщо ви вирішили приймати харчові добавки – обов'язково проконсультуйтеся до цього з фахівцем.

Реклама
  • Пребіотики – це продукти, якими харчуються бактерії. До них відноситься клітковина з фруктів і овочів, а також ферментовані продукти, такі як квашена капуста.

Найкращий спосіб підтримувати імунітет в нормі – харчуватися збалансовано: Їсти овочі, ферментовані продукти, а також обов'язково включати в раціон:

  • зелень;
  • куркуму;
  • імбир;
  • чорні морожені ягоди.

Всі ці продукти сприятливо впливають на кишечник, що, у свою чергу, впливає на захисні функції організму.


Софія також поділилася прикладом меню на день, яке підходить і для тих, хто худне.

Сніданок:

Пшоняна каша:

  • Калорійність: 304
  • БЖВ: 12/8/45

Інгредієнти:

- Каша пшоняна – 50 г;

- Гарбуз – 150 г;

- Молоко – 200 мл;

- Мед – 1 ч.л.

Інструкцію з приготування :

  1. Беремо гарбуз і нарізаємо його квадратиками. Потім поміщаємо його в мультиварку або каструлю, де будемо готувати кашу.
  2. Додаємо в ємність молоко. Я використовую соєве, але ви можете використовувати те, що подобається вам.
  3. Варимо в мультиварці або каструлі 15-20 хвилин.
  4. Потім беремо пшоняну кашу і додаємо в ємність до молока та гарбуза. Готуємо ще 10-15 хвилин.
  5. Готову кашу насипаємо в тарілку і додаємо ложку меду.

Обід :

Гарбузовий суп:

  • Калорійність: 358
  • БЖВ: 24/18/22

Інгредієнти:

- Гарбуз – 200 г;

- Грецький йогурт – 30 г;

- Спеції за смаком (я додаю куркуму);

- Хамон – 30 г;

- Моцарела – 50 г;

- 2 хлібця.

Інструкція з приготування :

  1. Беремо гарбуз і нарізаємо кубиками.
  2. Потім нарізаємо цибулю.
  3. Нарізані цибулю і гарбуз трохи обсмажуємо і додаємо воду. Ми залишаємо варитися на хвилин 25.
  4. Зварені гарбуз і цибулю перекладаємо в блендер і додаємо грецький йогурт. Сюди ж додаємо спеції. Збиваємо все до однорідної густої маси.
  5. Переливаємо суп в тарілку.
  6. Нарізаємо моцарелу і поділяємо на невеликі шматки хамон. Додаємо в суп. Потім кришимо туди хлібці.

Вечеря:

Салат з котлетками:

Як приготувати салат з котлетками
Як приготувати салат з котлетками

  • Калорійність: 355
  • БЖВ: 25/13/31

Інгредієнти:

- Цибуля – 1 шт;

- Філе курки або індички – 150 г;

- Яйце – 1 шт;

- Морква – 1/2 шт;

- Цукіні – 1/2 шт;

- Соус: соєвий соус, кунжутна олія;

- Спеції: білий перець.

Інструкція з приготування:

Котлети:

  1. Кладемо в блендер цибулю та філе. Збиваємо до стану фаршу.
  2. Після перекладаємо фарш в глибоку тарілку і додаємо яйце. Солимо і перчимо.
  3. Перемішуємо все руками до однорідної маси і руками формуємо котлетки.
  4. Кладемо котлети на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Салат:

* вам знадобиться слайсер, який нарізає овочі пастою .

  1. Беремо цукіні і нарізаємо в слайсері. Перекладаємо "локшину" у тарілку.
  2. Нарізаємо також моркву в слайсері. Також перекладаємо в тарілку до цукіні.
  3. Нарізаємо цибулю і трохи обсмажуємо на сухій сковороді. Потім також пересипаємо в тарілку до інших овочів.
  4. Змішуємо кунжутну олію і соєвий соус (буквально 2 ст. л. соєвого соусу + 1 ч.л. кунжутної олії). Поливаємо соусом салат.
  5. Потім зверху посипаємо все білим перцем.
  6. Зверху можна присипати кінзою.
  7. Дістаємо з духовки котлетки і викладаємо зверху на салат.

Звичайно ж, якщо вам хочеться протягом дня ще перекусити, то ви можете в цей раціон додати 1-2 корисні перекуси.

Найкраще підійдуть такі:

  • один фрукт;
  • 20 г горіхів;
  • злаковий батончик;
  • смузі.

Читайте також головні правила здорового харчування від дієтолога.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти