I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Небезпечно для здоров'я: як правильно вибирати рибу в супермаркетах

Побоюючись збитків, продавці навчилися "продовжувати життя" і видати за свіжу не тільки дорогу, а й дешеву рибу

Експерти програми "Ранок з Україною" з ведучими Володимиром Остапчуком і Миколою Матросовим, яка виходить на телеканалі "Україна", розповіли про те, чи якісну рибу продають українцям в магазинах.

Журналісти програми "Ранок з Україною" з'ясували, що такий недешевий товар як риба може бути небезпечний для здоров'я людини. Експерти розповіли, що продавці, побоюючись збитків, вміють "продовжувати життя" і видати за свіжу не тільки дорогу, а й дешеву рибу. Наприклад, морські бички заморожують в спеціальному розчині.

Реклама

"Філе риби опускають в розчин поліфосфатів, заливають його водою і відправляють в морозилку. У такої розмороженої риби миттєво починають розмножуватися різноманітні хвороботворні бактерії. Аж до ботулізму", – говорить маркетолог Тамара Дзюба.

Крім того, експерти відзначили, що таку популярну в Україні рибу як пангасіус в країні походження віддають бідним верстам населення. А в українських супермаркетах її продають по 60 гривень за один кілограм.

"Нам не потрібна риба з В'єтнаму, яку вирощують в забруднених річках. Вона містить токсичні речовини, відходи різних виробництв. Під час вирощуванні пангасіуса застосовують антибіотики, і це ні для кого не секрет", – говорить експерт сфери харчування Олена Сидоренко.

Реклама

Виявилося, що і елітна червона риба теж може бути небезпечна для здоров'я. В українських супермаркетах продають штучно-вирощені лосось і сьомгу по 300 гривень за кілограм. За словами експертів, мальків червоної риби годують антибіотиками і спеціальними транквілізаторами.

"При вирощуванні червоної риби використовують штучні речовини, які сприяють швидкому набору ваги риби і запобігають їх різноманітним хворобам. Таким чином, чим менше риби захворіє, тим більше доставлять на прилавки магазинів, тим більший прибуток отримає виробник елітної риби", – говорить доктор медичних наук Вадим Шипулін.

Експерти також радять не піддаватися спокусі і не купувати дешеві відходи від риби. У цих відходах – кісткової і жирової тканини риби міститься найбільша кількість небезпечних радіонуклідів, важких металів і пестицидів, які важко виводяться з організму.

Реклама

Експерти сфери харчування рекомендують вживати річкову рибу, вирощену в природних умовах. А, якщо вже дуже хочеться поласувати червоною рибою, то краще вибрати стейк.

Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти