Багато хто купує виноград без кісточок, тому що вважають їх не корисними і навіть шкідливими для організму. Але це не так: ці маленькі зернятка допомагають людині справитися з багатьма хворобами. У них міститься вітамін Е, кальцій і калій, а також потужні антиоксиданти, які руйнують токсини в організмі.
Чим корисні кісточки винограду
Кісточки винограду застосовують в косметології, адже комплекс вітамінів, які містяться в них, підвищує вироблення колагену. Завдяки цій речовині зморшки на обличчі розгладжуються і з'являється загальний тонус шкіри. Бажаючим мати е шовковисте і довге волосся також рекомендується вживати олію всередину і робити з неї маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Протипоказання до вживання:
- шлунково-кишкові захворювання (виразка шлунка та/або дванадцятипалої кишки, гастрит, коліт, ентероколіт);
- підвищене газоутворення;
- нирковокам'яна хвороба;
- захворювання печінки;
- цукровий діабет;
- ожиріння;
- проблеми з зубами;
- атеросклероз;
- алергічні реакції;
- індивідуальна непереносимість продукту.
Пам'ятайте, шкода від виноградних кісточок може виникнути не від них самих, а від з'їденої кількості. Також негативно може позначитися вживання цього продукту для тих, хто має захворювання шлунка, кишечника або непереносимість винограду. Для всіх інших виноградні кісточки – це найкращий засіб для очищення організму від токсинів.