Кесаділья – традиційна страва мексиканської кухні, яка яввляє собою два коржі-тортильї з начинкою, в яку обов'язково входить сир, найчастіше чеддер. За рахунок підсмажування сир всередині плавиться і тим самим скріплює обидві тортильї між собою. Рецептів кесадільї існує маса, але найпопулярнішим є варіант з куркою і овочами.
Кесаділья з куркою
Інгредієнти на 6 порцій:
- Кукурудзяні коржі тортілья – 6 шт.
- Куряче філе – 600 г
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
- Часник – 6 зубчиків
- Сир чеддер – 300 г
- Оливкова олія – 150 мл
- Помідори – 600 г
- Лук червоний -1 шт.
- Сік половини лайма
- Перець чилі – 1 шт.
- Кінза або петрушка – 20 г
- Прянощі
Рецепт приготування:
1. Куряче філе помити і розрізати на тонкі смужки.
2. Лук очистити від шкірки, а болгарський перець – від серцевини і насіння. Нарізати овочі дрібними кубиками.
3. Часник очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинками.
4. Обсмажити цибулю на оливковій олії до м'якості, додати болгарський перець і часник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Додати нарізану курку, посипати її сіллю і прянощами (найкраще підійдуть чорний перець, паприка, червоний перець гострий, гранульований часник, кмин).
6. Натерти сир на тертці.
7. На половину коржа викласти частину начинки і сиру, скласти навпіл і обсмажити на сковороді з обох сторін (в маслі або без нього). Повторити з рештою інгредієнтами.
8. Приготувати сальсу. Помідори занурити на хвилину в окріп, щоб очистити від шкірки. Подрібнити томати, цибулю і перець чилі. Відправити в блендер, додати сік лайма, оливкову олію і сіль, збити. Додати рубану кинзу або петрушку.
9. Подавати кесаділью разом з сальсою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" рохповідав, як приготувати драники. Також ми ділились рецептом найсмачнішого картопляного пюре.
Дивіться відео, як приготувати іспанську тортилью: